Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na: Böyle ahlaksız siyasete lanet olsun

Adalet Bakanı Bozdağ, CHP Kurultayı'nda Cumhurbaşkanı'na eleştiriler sıralayan Kılıçdaroğlu'nun ifadelerine sert tepki gösterdi 'Biz bunu bir düşünce değil, ahlâksızlık olarak görüyoruz' dedi. Bozdağ, 'Böylesi siyasete lanet olsun'' diye konuştu

  • 613

 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Kurultayı'nda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a "diktatör bozuntusu" demesiyle ilgili Yozgat'ta konuştu.

Başkalarına hakaret ederek siyaset yapanları kınadıklarını belirten Bozdağ, ''Kılıçdaroğlu zannediyorum ki kendi vasfını tarif etmiştir. Türkiye’de siyasetin nasıl bir ahlâk, edep, toplumun değerleri bakımından seviye kaybı içinde olduğunu göstermektedir. Bir ana muhalefet partisi liderinin konuşacağı bir üslûp böyle olabilir mi? Nezaket ve görgü kuralları, devlet terbiyesi, siyasi ahlâk, bu toplumun ahlâk yapısı böylesi bir konuşmaya hak verebilir mi? Türkiye’nin neresinde herhangi bir kişinin bu ülkenin saygın Cumhurbaşkanı'na 'diktatör bozuntusu' hakareti haklı görülebilir. Böyle bir şey olabilir mi? Bu ülkede diktatör olmadığını Sayın Kılıçdaroğlu ve onun gibi düşünenlerin varlığı çok açık ve net gösteriyor'' dedi.

"Çok büyük bir terbiyesizlik"

Bozdağ, Türkiye'nin demokrasinin en iyi işlediği ülkelerden birisi olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

''Bu ülkede diktatörlük olmuş olsa Sayın Kılıçdaroğlu bu söylediği sözün bırak aynısını söylemeyi, böyle bir sözü söyleyip söylememeyi kalbine, aklına dahi getirebilir mi? Türkiye’nin demokrat bir ülke olduğunu, Sayın Cumhurbaşkanımızın demokrat bir kişiliğe sahip olduğunu en iyi şekilde bu millet görmekte, bilmekte ve her seçimde ona ve onun istikamet verdiği siyasete büyük destekler ortaya koymaktadır. Maalesef çok büyük bir saygısızlıkla, çok büyük bir ahlaksızlıkla, çok büyük bir terbiyesizlikle Sayın Cumhurbaşkanımız karşı karşıyadır. Bu millet böylesi bir ahlâk, terbiye, edep, kaybı içerisinde olan liderleri hak etmediği gibi böylesi bir siyaseti de hak etmemektedir.''

"Türkiye demokrasi ülkesi, özgürlükler ülkesi"

Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy verenlerin de Kemal Kılıçdaroğlu’nun üslûbunu tasvip etmeyeceğine inandığını söyleyen Bozdağ, şöyle devam etti:

"Böylesi bir seviye, edep, ahlâk kaybı içerisinde olan yaklaşımı kimse onaylayabilir mi? Maalesef bir kongrede böylesi bir konuşmayı ana muhalefet partisinin lideri yapabiliyor. Ondan sonra da kalkıyorlar Cumhurbaşkanımızı eleştiriyorlar. ‘Şöyle söylüyor, böyle söylüyor, şunu yapıyor, bunu yapmıyor’ diye. Şimdi söylenen şeylere bakın. Bunun karşısında herkesin tepki koyması, bu ahlâksızlığa, bu edepsizliğe, bu terbiyesizliğe herkesin kendince bir cevap vermesi doğru olandır. Böyle bir şey olamaz. Türkiye demokrasi ülkesi, özgürlükler ülkesi. Herkes eleştirisini özgürce yapacak. Ama eleştiri yapmak, hakaret etmek, küfretmek hakkını hiç kimseye vermez."

"Küfürleri İngilizce'ye çevirerek ilettim"

Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dönük büyük bir karalama kampanyası sürdürüldüğünü savunarak, "TCK’nın 299. maddesi Cumhurbaşkanımıza hakaret suçunu düzenlemektedir. Bir yandan Avrupa’daki bazı yerlere gidip lobiler yapmak suretiyle öte yandan da başka takım usûllerle ülkenin aleyhine çalışan büyük bir kampanya yürütülmektedir" dedi.

Ülkeye gelen ziyaretçilere 299. madde kapsamında soruşturulan ve kovuşturulan sözlerle ilgili örnekler verdiğini anlatan Bozdağ, "Şimdi, 'siz kendi ülkenizde Cumhurbaşkanınıza veya devlet başkanınıza veya ülkenizin başkanına sinkaflı küfürler yapılmasını onaylar mısınız?’ diye sordum. Yapılan küfürleri İngilizce'ye çevirerek kendilerine takdim ettim. ‘Böyle şeyler sizin ülkenizde oluyor mu’ dedim. Yüzleri kızardı'' diye konuştu.

''Sayın Kılıçdaroğlu kendi seviyesizliğini ortaya koymuştur''

Küfretmenin düşünceyle bağdaşmadığını vurgulayan Bozdağ, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Hakaret etmek düşünce özgürlüğü müdür? Biz böyle bir düşünceye sonuna kadar karşıyız. Biz bunu bir düşünce değil, ahlâksızlık olarak görüyoruz, her türlü ahlâksızlığın karşısında ahlâkın temsilcisi olmaya özen göstereceğiz. Bunlar ağır eleştiri değil, resmen hakaret, resmen küfürdür. Bunu bu toplumun hukuku himaye etmediği gibi bu toplumun sahip olduğu değerler silsilesi de bu toplumun sahip olduğu ahlâk da genel ahlâk anlayışı da himaye etmemektedir. Sayın Kılıçdaroğlu kendi seviyesizliğini, kendi edep, terbiye ve ahlâktan yoksunluğunu bu açıklaması ile bir kez daha ortaya koymuştur. O açıklamaya söylenecek çok söz var, çok ifade var ama bizim ahlâkımız, bizim edebimiz, bizim aldığımız terbiye o seviyeye inmemize izin vermemektedir. Ancak milletimiz onların seviyesini ben eminim ki bundan sonra daha da alçaltmaya devam edecektir. Tekrar bu açıklamaları şiddetle ve nefretle kınıyorum. Böylesi siyasete lanet olsun diyorum.''

Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan için "diktatör bozuntusu" deyince, kurultaya giden AK Parti'liler salonu terk etmişti.

Bakmadan Geçme