Beş kahraman şehide hüzün dolu veda

Diyarbakır'In Sur ilçesinde önceki gün PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa, Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan, Uzman Çavuş Osman Ateş, Özel Harekât Komiser Yardımcısı Zekeriya Bilgen'den sonra dün acı bir haber daha geldi.

Diyarbakır'In Sur ilçesinde önceki gün PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa, Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan, Uzman Çavuş Osman Ateş, Özel Harekât Komiser Yardımcısı Zekeriya Bilgen’den sonra dün acı bir haber daha geldi.

Acının günü

 

Özel Harekât polisi Bora Tayfur, dün sabah tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Şehitler için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Şırnak'ın Cizre, Silopi ile Diyarbakır'ın Sur ilçelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlara komuta eden 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri erkân, şehitlerin yakınları ile asker ve polisler katıldı.

ŞEHİT YAKINLARI FENALAŞTI

Şehitler Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa, Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan, Uzman Çavuş Osman Ateş, Özel Harekât Komiser Yardımcısı Zekeriya Bilgen ile Özel Harekât polisi Bora Tayfur'un tören alanına gelen yakınları acı doluydu. Görevli kadın asker ve polisler, onları teselli etmeye çalıştı.

2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, şehit yakınlarına taziye dileklerinde bulunurken, şehit yakınları da komutana sarılarak ağladı. Ağıt yakan şehit yakınlarına, Kayseri 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, “Çocuklarınızın intikamını aldık, üzülmeyin, namertleri sevindirmeyin” dedi. Şehit Piyade Uzman Çavuş Ateş’in kardeşi Emre Ateş gözyaşları içinde ağabeyinin çok genç olduğunu ve evleneceğini belirterek, birbirlerine doyamadıklarını söyledi.

Şehit Astsubay Erdoğan’ın 5 yaşındaki kızı Eylül Ada da her şeyden habersiz, elindeki oyuncak bebekle oynadı ve babasının fotoğrafını annesine gösterdi. Şehit Yüzbaşı Çiğa’nın tabutuna sarılan ve fotoğrafını öpen babası, “Oğlum, genç yaşta beni bırakıp gittin” diyerek feryat etti. Yakınları, şehitleri asker selamıyla uğurladı. Toprağa verilmek üzere Çiğa’nın naaşı memleketi Mersin’e, Bilgen’in cenazesi Balıkesir’in Susurluk ilçesine, Erdoğan’ın naaşı Sivas’ın Divriği ilçesine, Ateş’in cenazesi Tokat’ın Pazar ilçesine ve Tayfur’un naaşı Ankara’ya gönderildi. 

Bakmadan Geçme