Belçikalı milli futbolcu Dembele: Dinimize leke sürmeye çalışıyorlar

Belçikalı milli futbolcu Dembele, 22 Mart'ta Brüksel'de düzenlenen bombalı saldırılar hakkında değerlendirmelerinde teröristlerin müslüman olamayacaklarını ifade ederek 'dinimize leke sürmeye çabalıyorlar' dedi.

  • 1163

ANKARA

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham Hotspur'da forma giyen Belçikalı milli futbolcu Mousa Dembele, 22 Mart'ta Brüksel'de düzenlenen bombalı saldırılarla İslamiyet'in karalanmaya çalışıldığını söyledi.

Basın toplantısı düzenleyen Dembele, Müslüman olduğunu ve İslamiyet ile terörün bağdaştırılamayacağını belirterek, "Yaşananlar, herkes için büyük hayal kırıklığıydı. Hatta, Müslümanlar için daha da fazla. Bildiğim tek şey, teröristlerin hiçbir şekilde kazanmasına izin verilmez." dedi.

Bombalı saldırıları düzenleyenlerin İslamiyet'i kötü göstermeye çalıştığını kaydeden 28 yaşındaki futbolcu, "Teröristler, Müslüman olduğunu iddia edemez. Dinimize leke sürmeye çabalıyorlar ve bu nedenle masum vatandaşlara böyle yıkıcı zararlar veriyorlar. Hatta medya bile, İslam'ı olumlu bir şekilde göstermiyor." eleştirisinde bulundu.

Müslümanlığın cihatçı örgütlerle bir tutulmaması gerektiğini vurgulayan Dembele, "Cihatçılar, bizim de düşmanımız ve bizi de öldürüyorlar. Onlarla bizi karıştırmayın." şeklinde görüşünü aktardı.

 

Bakmadan Geçme