Baykal'ın kaset davasının tanığı Nesrin Baytok ifade vermeyecek

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a ait olduğu ileri sürülen görüntüler ile ilgili soruşturma kapsamında, eski CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, 'tanık' sıfatıyla çağrıldığı adliyede, konuyla ilgili ifade vermeyeceğini bildirdi

  • 2420

Edinilen bilgiye göre, avukatıyla önceki gün Ankara Adliyesine gelen Nesrin Baytok, olayla ilgili bir şey söylemedi ve konu hakkında ifade vermeyeceğini belirtti.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, Deniz Baykal'ın eski Özel Kalem Müdürü ve eski CHP Ankara Milletvekili Baytok'un "tanık" sıfatıyla ifadesinin alınmasına karar vermişti.

Baytok, önceki günlerde ifadeye çağrılmıştı.

Deniz Baykal, kendisine yönelik kaset komplosuyla ilgili olarak, "Ben Sayın Başbakan'ın benimle ilgili olarak bir komplonun yapıldığını ifade edilmiş olmasını önemli bir tespit olarak görüyorum. Arkasında kimler var ortaya çıkması gerekiyor. Ben 3 yıldır somut bir delil görmedim. Çıkarsa mutlulukla karşılarım” demişti.

Kendisine yönelik komplonun Gülen Cemaati tarafından yapıldığına inanmadığını söyleyen Baykal, "Bana bu olayın hemen arkasından samimi olduğunu düşündüğüm bir değerlendirme yapıldı. Onlar adına sayın Gülen'in yakınında yer alan birisi beni arayarak bu işten büyük üzüntü duyduklarını ve benim Türkiye'nin siyasi hayatı için bir değer taşıdığıma inandıklarını, bu olayı kınadıklarını, bunu samimi olarak bilmemi istediklerini söylediler. Ben samimi değerlendirmeleri reddetmek için bir gerekçe görmem. Buna inandım. Ben hem yapıyorlar hem de kınıyorlar diyemem. Başbakanın iddiaları doğru çıkarsa hayal kırıklığı olur. Sayın Başbakan'ın söylediklerinin arkasında ne var 

Bakmadan Geçme