Bayırbucak Türkmenleri mücadelede kararlı

Bayır-Bucak Türkmen Dağı Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Öztürk, 'Türkmendağı düştü, düşüyor' söylemlerine girilmesine gerek yok. Orada mücadele sürüyor' dedi.

  • 827

MERSİN - MUSTAFA GÜNGÖR

Bayır-Bucak Türkmen Dağı Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Ali Öztürk, Türkmendağı'nda onurlu bir mücadelenin sürdüğünü vurgulayarak, 'Türkmendağı düştü, düşüyor' söylemlerine girilmesine gerek yok. Orada mücadele sürüyor' dedi.

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'nın Türkmendağı'na gelmeden önce de Esed, İran, Hizbullah'ın ve DAEŞ'in saldırdığını ancak hepsinin püskürtüldüğünü kaydetti.

Rusya'nın bölgeye gelmesiyle nokta atışları yapmaya başladığını anlatan Öztürk, 'Rusya'nın Akdeniz'de yaklaşık 40 yıldır baba Esed döneminden itibaren limanlarda donanması bulunuyor. Orada güvenliğini sağlama, Akdeniz'deki potansiyel gücünü muhafaza etmek istiyor. Esad'ın da güçsüzlüğünden faydalanarak olaya girdi. Diğer ülkeler gibi DAEŞ bahanesiyle girdi ancak bugüne kadar DAEŞ'i vurmadı. Orada muhalif sivil halkın arkasında olduğu mücahit grupları yani oranın 'Kuva-i Milliyesi' dediğimiz insanları vuruyor' dedi.

Öztürk, Türkmendağı'nda mücadele edenler arasında, Çeçenler, Libyalılar, Makedonyalılar, Boşnaklar, Doğu Türkistanlılar ve Uygur Türkleri gibi çok sayıda mücahidin olduğunu belirtti.

Rusya'nın Türkmenlerin lojistik tırları, fırınlarını ve cephelerini vurduğunu ifade eden Öztürk, şöyle konuştu:

'Bunun yanında tabi sivil halk ayrımı yapmıyor. Bir kaç gün önce Türkiye sınırı yakınlarında çadır kenti vurdu. Dün öğleden sonra yine bir çadıra havan mermesi düştü. Bütün bunlara rağmen ben sahaya girdiğimde kime sorduysam 100 kişiden 10 tanesi belki olanakım olursa Türkiye'ye geçerim diyor, ancak diğer 90 kişi 'bizim vatanımız burası bir çok şehit verdik. Bu zulüm bir gün bitecek. Bitmezse de önemli değil' diyorlar. 'Zafer Allah'a kalmış. Biz seferden sorumluyuz' diyorlar. Onurlu izzetli bir mücadele sürüyor orada ve pes etmiyorlar. Türkmendağı özelinde güzel şeyler oluyor.'

'Mücahitler durmuyorlar, direniyorlar'

Öztürk, Türkmendağı'nda mücadelenin hiç durmadığına dikkati çekerek, şunları belirtti:

'Mücahitler durmuyorlar, direniyorlar. Hama'dan Humus'a intikal ettiler, sızmalar yapıyorlar. Zaten Rus ve Esed askerleri kara savaşına girmiyorlar. Havadan vuruyorlar. Denizden füzelerle vuruyorlar. Mücahit havadan gelene karşı yapacağı bir şey yok. Mücahidin çekildiği yere geliyorlar ancak Mücahitler sızma harekatıyla onları yeniden püskürtülüyorlar. 4-5 stratejik tepe alındı. Bu tür gelişmeler oluyor. Savaş sürecidir bu ve almalar, vermeler muhakkak olacaktır. 'Türkmen Dağı düştü, düşüyor' söylemlerine girilmesine gerek yok. Orada mücadele sürüyor. Son damla kan, son nefer şehit oluncaya kadar orada mücadele sürecektir. Ayrıca Türkiye'nin, Türkmenlere yardımları sürüyor.'

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme