Başika'ya saldıran 32 DAEŞ mensubu etkisiz hale getirildi

Başika'daki Gedu üs bölgesine DAEŞ unsurlarınca saldırı düzenlendi. Hedef alınan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait tankın saldırganlara ateş açması sonucu DAEŞ mensubu 32 terörist etkisiz hale getirildi.

  • 862

Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika'daki Gedu üs bölgesine DAEŞ unsurlarınca saldırı düzenlendi. Hedef alınan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait tankın, mevzi değiştirerek saldırının yapıldığı binayı ve kaçmaya çalışan teröristlerin araçlarını vurması sonucu, DAEŞ mensubu 32 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Irak'ın kuzeyinde Başikabölgesindeki Gedu üs bölgesine 4-5 kilometre mesafedeki ileri emniyet unsurlarının yer aldığı bölgeye, DAEŞ unsurlarınca saat 16.15 sularında cornet tipi tanksavar silahıyla saldırıda bulunuldu.

Saldırıda, tank üzerinde bulunan ve merminin içeri nüfuzunu önleyen özel bir zırh sistemi olan reaktif zırhlar mermiyi püskürttü, tank ile içindeki mürettebat zarar görmedi. Tanktaki reaktif zırhlar patlama etkisiyle havaya fırladı ve periskopta hasar meydana geldi.

Saldırıya uğrayan tank DAEŞ teröristlerini etkisiz hale getirdi

Saldırının ardından aynı tank, mevzi değiştirerek füzenin geldiği bölgede teröristlerin bulunduğu binayı 8 mermiyle vurdu. Saldırıyı gerçekleştiren DAEŞmensubu 10 terörist binada etkisiz hale getirildi.

Bina ve civarındaki bazı teröristler 7 araç ve 4 motosiklet ile kaçmaya çalıştı. Yapılan atışlarla 5 araç ve 3 motosiklet hareket halindeyken imha edildi. Olayda toplam 32 DAEŞ mensubu terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynakları, bölgede tespit edilen diğer DAEŞ hedeflerinin de vurulduğunu belirtti.

Bakmadan Geçme