Başbakan'ın danışmanları belli oldu, Hüseyin Çelik istifa ettiğini duyurdu

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu'na Genel Merkez'de danışmanlık yapacak 5 isim belli oldu. Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız'ın da aralarında bulunduğu danışmanların arasında Başdanışman Hüseyin Çelik'in yer almadı. Çelik Twitter mesajında 15 gün önce istifa ettiğni duyurdu.

Davutoğlu’nun partideki yeni danışmanları belli oldu. Davutoğlu’na Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’a yakınlığı ile tanınan Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan (Mücahit Arslan) danışmanlık yapacak.

Son iki senedir Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi işlerden sorumlu başdanışmanlığını yürüten Ankara Milletvekili Ertan Aydın da bu göreve Davutoğlu ile görevini sürdürüecek.


A TAKIMINDA YILDIZ DA VAR

AK Parti’de 3 dönem Enerji Bakanlığı görevi üstlenen, Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da partide Davutoğlu’na enerji ve ekonomi gibi konularda danışmanlık yapacak. 

Eski AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul da AK Parti Genel Başkan Danışmanlığı’na getirilen 5 isim arasında yer alıyor. 3 dönemdir Konya’dan milletvekili seçilen Özkul, aynı zamanda TBMM Benin Dostluk Grubu Başkanlığı görevini yürütüyor. Özkul'un ayrıca Davutoğlu ile akraba olduğu belirtiliyor.

Eski milletvekillerinden Zeynep Karahan Uslu da Başbakan Davutoğlu’na özellikle AR-GE konusunda yapılacak reformlarda danışmanlık hizmeti verecek. Davutoğlu’nun Başdanışmanlığını yapan Hüseyin Çelik ise yeni listede yer almıyor. Çelik’in kendi talebi üzerine başdanışmanlık görevinin sona erdiği öğrenildi.

HÜSEYİN ÇELİK: GÖREVDEN ALINMADIM İSTİFA ETTİM

Bu arada partinin kurucularından Eski Kültür ve Milli Eğitim bakanlarından Hüseyin Çelik akşam saatlerinde Twitter hesabından yaptığı açıklamada Başbakan danışmanlığı görevinden 15 gün önce istifa ettiğini açıkladı.

Çelik mesajında, şunları kaydetti: “Ak Parti Genel Başkan Başdanışmanlığından alındığımı iddia edenlere: Ben 15 gün önce gördüğüm lüzum üzerine istifa dilekçesi vererek ayrıldım.”

Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü olarak da görev yapmıştı. 
Çelik, partinin ağır toplarından ve kurucularından Bülent Arınç'ın, kentisini hedef alan AK Partililere, "aktrol"lere yönelik sert tepki içeren tweetini retweet yapması ile dikkat çekmişti. 

Bakmadan Geçme