Başbakan Davutoğlu 22 Mayıs'taki kongrede aday olmayacağını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında dün yapılan görüşme sonrası gözlerin çevrildiği AK Parti MYK toplantısı sona erdi. Başbakan Davutoğlu toplantı sonrası açıklamalarda bulunuyor

  • 1172

umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki görüşme sonrası AK Parti'de olağanüstü kongre kararı çıktı. Kongre 22 Mayıs' ta yapılacak.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Başkanlık dönemimi 3 parça olarak düşünebiliriz. Şuana kadar AK Parti ve milletim adına canla başla çalıştım buna tüm mülletim şahittir. Benim AK Parti Başkanlığım dönemimde tek bir istifa yaşanmamış parçlanama olmamıştır. 62. Hükümetteki hedefim ülkemi suhuletle seçime götürmekti ve bunu başardık. Ülke güvenliği açısından da terör olaylarının üstesinden gelmek güvenlik planlamaları gibi konuları da başarıyla sürdürdük. Ayrıca hiç bir yatırım takviminde de aksaklık yaşanmamıştır.

2. dönemimiz 7 Haziran 1 Kasım arası en kritik dönemimizdi. Bu sürede puslu havayı seven tüm çakallar ortaya çıktı. Ama ne oluyoruz? kaygısı vardı. Tüm teşkilata bu sürede başınızı dik tutun uyarısında bulundum ve dik tuttuk. Verdiğimiz sözü tuttuk bir saniye bile ülkemizi hükümetsiz bırakmadık. Geçici hükümet olarak hiçbir karardan kaçmadık karar almada çekinmedik. Bunun en önemlisi de terörle mücadele kararımızdı. 

Yeni dönemde (63,Hükümet) yüzde 49 oyla yine oylarımız artış gösterdi. Yeni hükümetimiz hiç bir vaadini zamana yaymadı ve hemen hemen her sözümüzü tuttuk. Reform çalışmalarımızda tüm hızıyla sürüyor. Muhalefete rağmen anayasa çalışmalarımız da partimizde devam ediyor. Terörle mücadelede de kapsamlı bir operasyon başlattık ve hamdolsun bu çalışmalarımızda netice alınıncaya kadar devam edecek. Ekonomimiz de bahar havasındadır. hiç kimse spekülasyonlardan medet ummasın AK PArti 4 yıl daha bu görevini layıkıyla yerine getirecektir.

Dış ilişkilerde de vize muafiyetinde önemli bir adım attık. Bir çok önemli zirveye ev sahipliği yaptık, her çerçevede üzerime düşeni yaptım. 

BU dönem güçlü Cumhurbaşkanı, güçlü Başbakan dönemiydi. Cumhurbaşkanımız geçici başbakan istemiyorum dedi ve bende bunun içimden elimden geleni yaptım.

Teşkilat atamalarında şahsi birşey yapmadım, herhangibir aramada şahsi müdahelem olmadı. parti geleneklerine bağlı kaldım.

Partimiz yeni bir dönemin eşiğindedir. 22 Mayıs'ta partimiz olağanüstü kongreye gitme kararı aldık.

Milletimiz huzurunda şunu ifade ederim bu kararda bir başarısızlık söz konusu değildir. Peki neden bu kararı aldım? Kariyerimde Akademisyenlik ve Siyasette  hedeflerim var; hiç bir zaman mevki makam talep etmedim etmedimde mutabakatla genel başkanlığa seçildim, mutabakat olmadan da aday olmam. Kimseyle pazarlık yapmadım, inandığım değerler uğruna da bu hesaplar için de olmadım. Ben yola çıktığım arakadaşlarımın birlikte olduğumuzdan emin olmak isterim, MKYK'da yaşananlar çok önemli değil görmüyorum ama refik olma mevzusuyla bağdaştıramadım. Yaptığım muhasebe ve istişareler sonucu AK PArti'Nin birliği için refik değişmektense başkanın değişmesi daha doğru olur diye düşündüm. Aday olmayı düşünmüyorum. 

Ve şunu söyledim nefsimin kurbanı olmam hiçbir arkadaşımın kalbini kırmam ve üzmem. Her zaman gözeteceğim 5 hukuk vardır. Birincisi Cumhurbaşkanımızla aramızdaki kardeşlik hukuku, bunu kimse bozamaz ve spekilasyon olarak kullanamaz. Siyasete girme kararını AK Parti'ye açılan kapatılma davası sürecinde verdim. Aday olmayacağım ama Ak Parti'Nin bir neferi olmaya devam edeceğim.

İkinci hukuk AK Parti'nin birliği hukukudur. Kim AK Parti'yi bölmeye ayrıştırmaya çalışırsa karşısında beni bulur. Buradan herkese teşekkür ediyorum, teşkilatımıza minnet borçluyum. Şimdi birlik vaktidir. BUgüne kadar teşkilatının önündeydim şimdi yanınızda olacağım.

 
 

 

 

Bakmadan Geçme