Balyoz Davası'nda haksız hapse tazminat

21 ay hapis yattıktan sonra beraat eden ve haksız hapis yattığı süre için tazminat talebinde bulunan emekli Albay Dönmez'e 53 bin lira ödenmesine karar verildi.

  • 703

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Balyoz Davası'nda 21 ay hapis yattıktan sonra beraat eden ve haksız hapis yattığı süre için devletten maddi-manevi tazminat talebinde bulunan emekli Albay Berna Dönmez'e 53 bin lira ödenmesine karar verdi. Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, davacı Berna Dönmez ile avukatı katıldı.Duruşmada söz alan davacı Berna Dönmez, Balyoz Davası sürecinde kabus dolu günler yaşadığını, yoğun tutuklamaların yaşandığını, kendisinin de 'Ne zaman tutuklanacağım?' diye beklediğini, ardından önce savcının ifadeye çağırıp serbest bıraktığını, daha sonra mahkemeye sevk edildiğini ve hakkında iddianame düzenlendiğini belirtti.Emekli Albay Berna Dönmez, şunları belirtti:

''Hakkımda tutuklama müzekkeresi düzenlendi. Cezaevi süreci başladı. Benim için bir kabustu. Ben sanıklar içerisinde tutuklanıp mahkum olan tek kadın sanıktım. Emekli olduğum için de sivil cezaevine konuldum. Gerçek suçlularla yaşamak zorunda kaldım. Benim için zor bir süreçti. İçlerinde cinayet, uyuşturucu, zimmet gibi ağır suçları işleyen kişiler de vardı. Derdimi anlatacak, paylaşacak kimsem yoktu. Diğer hükümlülerle ortak mevzu olmadığı için diyalog kuramadım, içime kapandım. Genelde 1 oda içinde yaşadım. Avluya bile çıkmadan 21 ay geçirdim. Sağlık sorunları, göz tansiyonu, katarakt gibi problemler yaşadım. 

Ben davanın bir zenginleşme aracı olmadığını da biliyorum. Ancak benim durumumu ve taleplerimi mahkemenin takdirine sunuyorum.''Mahkeme heyeti, davacı Dönmez tarafından açılan maddi-manevi tazminat davasının kısmen kabulüne karar vererek, uzman bilirkişi raporunda belirtilen tutuklama nedeniyle ortaya çıkan 3 bin lira maddi ile davacının yaşı, sosyal ve ekonomik durumu, tutuklanmasına neden olan olayın cereyan tarzı, tutuklulukta geçirdiği süre, hakkaniyet ölçüsü gözetilerek 50 bin lira manevi olmak üzere toplam 53 bin lira tazminat ödenmesine oy çokluğuyla karar verdi.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme