Bakırköy ve Taksim 1 Mayıs'a hazır

Sendikalar tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün kutlanacağı Bakırköy Pazar Alanı'nda yoğun güvenlik önlemi Alındı. Taksim Meydanı bu yıl kutlamalara kapatılırken, İstiklal Caddesi ise yayaya açık.

  • 1449

Sendikaların Taksim dayatmasından vazgeçerek, Bakırköy Pazar Alanında toplanma kararı alması üzerine polis, bölgede yoğun güvenlik önlemi aldı. 

Bakırköy Pazar yerini çevreleyen yollar sabah erken saatlerden itibaren araç trafiğine kapatıldı. 1 Mayıs İşçi Bayramı ve Dayanışma Günü kutlamaları çerçevesinde Bakırköy Marmara Forum önünde kutlamaların yapılacağı pazar alanına girişler başladı. Polis çevrede arama noktası oluşturdu. Kutlama için gelenler yoğun aramadan sonra içeri alınıyor. Polis helikopteri de havadan takip ediyor. TOMA'lar ise bölgede hazırbekletiliyor.

İSTİKLAL CADDESİ KAPATILMADI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününde Taksim civarında her yıl alınan önlemler kapsamında kapatılan yolların bu yıl trafiğe açık olduğu gözlendi. İstiklal Caddesi ise önceki yılların aksine yaya trafiğine açık bırakıldı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerine izin verilmeyen Taksim Meydanı ve çevresinde görev alan polisler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte görev yerlerini almaya başladı. Taksim'e çıkan sokak ve caddeler de bariyerlerle kapatıldı.

İstanbul Valiliği tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerine kapatılan Taksim Meydanı'nda polis ekipleri sabahın ilk saatleriyle birlikte önlem aldı. Taksim'e çıkan sokak ve caddeler bariyerlerle kapatıldı. Bölgeye çok sayıda zırhlı polis aracı ve TOMA yerleştirildi. 

TOMA ARIZALANDI

Taksim Divan Kavşağı'ndan meydan girmek isteyen gruba müdahale eden TOMA'nın su tabancası arızalandı. Eylemcileri bir türlü hedef alamayan TOMA, ağaçları, binaları, polisleri ve gazetecileri ıslattı. Bir süre sonra arızası giderilen TOMA, eylemcilere müdahale ederek dağıttı. 

 

 

Bakmadan Geçme