Bakanlar Avcı ve Ramazanoğlu Kilis'te

Milli Eğitim Bakanı Avcı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara'yı ziyaret etti.

  • 1185

Bakan Sema Ramazanoğlu ile Bakan Nabi Avcı, Kilis Belediye Başkanı HASAN Kara’yı makamında ziyaret ettiler.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, terör örgütü DAEŞ'in roketli saldırılarına ilişkin, "Bunların eğitime yansımaması için Milli Eğitim Bakanlığımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, yani devletin bütün imkanlarıyla ne yapılması gerekiyorsa, bunların hazırlığı ve uygulaması içerisindeyiz" dedi.

Bakan Avcı, konuşmasında, Kilis'te eğitim alanında yaşanan zorlukların farkında olduklarını söyledi.

Çocukların, velilerin, öğretmenlerin, eğitim çalışanlarının son terör olaylarından, Kilis'e yönelik terörist saldırılardan nasıl etkilendiklerini çok yakından bildiklerini belirten Avcı, bir süredir sahada bakanlığın acil eylem biriminin gerekli çalışmaları yürüttüğünü açıkladı.

"Bugün de birlikte tekrar bir genel değerlendirme yapmak üzere bütün okul müdürlerimizi, ilçe milli eğitim müdürlerimizi, şube müdürlerimizi, maarif müfettişlerimizi sabahleyin bir araya getirdik ve tek tek okullarımızda alınması gereken tedbirleri, ayrıca Kilis'in genelinde eğitimle ilgili alınması gereken tedbirleri tekrar gözden geçirdik." dedi.  Avcı, şöyle devam etti:

"Kilis'in eğitim takvimini nasıl düzenleyebiliriz? Güvenlik tedbirleri konusunda eğitim alanında daha fazla neler yapılabilir? Son olaylardan olumsuz etkilenen çocuklarımızın ve velilerimizin sağaltımı için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı zaten ciddi bir program uygulamaya koydu. Onun dışında ayrıca rehberlik araştırma merkezlerimizde ve rehber öğretmenlerimizle neler yapabiliriz? Öğretmenlerimizin bu alanda özellikle, bu konularla ilgili olarak çocuklarımızla ve velilerimizle ilişkilerinde dikkat etmesi gereken bu özel duruma ilişkin alınabilecek tedbirleri birlikte gözden geçirdik."

"Kilis'te öğretmenlik özendirilecek"

Medyanın terör saldırılarıyla ilgili haberlerde, bunları gerçekleştirenlerin ekmeğine yağ sürecek türden abartılardan kaçınmasını isteyen Avcı, "Kilis medyası gayet sağduyulu hareket ediyor. Ulusal medyamızın da sadece Kilis'te değil, Türkiye'nin her yerinde terörist saldırılar konusunda daha temkinli ve terörizmin kendi örgütsel faaliyetlerinin propagandası haline gelebilecek, onların bu şekilde yaygınlaşmasına yol açabilecek söylemlerden kaçınmaları gerektiğini bu vesileyle bir kere daha vurgulamak istiyorum." dedi.

Bakan Sema Ramazanoğlu da Kilis ile ilgili özel bir çalışma programı yürütmek üzere istişareler yaptıklarını açıkladı.

Son günlerde DAEŞ'in roketli saldırıları nedeniyle yaşanan bazı gerginlikler ile stresle ilgili durumu yerinde görmek ve değerlendirmek üzere geldiklerini anlatan Ramazanoğlu, "Sadece bakıp gidelim diye gelmedik. Çözümlerimizle beraber geldik. 50 saha çalışanı, yani psikolog arkadaşımız, sosyal çalışmacımız, pedagoglarımız ve sosyolog arkadaşlarımızla beraber geldik." diye konuştu.

Kilis'te başlattıkları bir çalışmaya işaret eden Ramazanoğlu, yürütecekleri Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP) kapsamında her ailenin bir danışmanı olacağını vurguladı. Ramazanoğlu, şunları kaydetti:

"Temelde aynı bir aile hekimi gibi çalışıyoruz ama arz odaklı çalışıyoruz. Yani evleri tek tek ziyaret ediyoruz. Burada Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz risk altında olan ailelerden oluşan bir çalışma grubu hazırladılar. Yaklaşık 2 bin, 2 bin 500 ailemizi şu anda programımıza aldık, tek tek ailelerimizi dolaşacağız. Bugün başladık. Her gün belli sayıda ailemiz ziyaret edilecek. O ailelerimize rehberlik, rehabilitasyon ve psikoterapi hizmetlerimizi sunacağız. O ailelerin ihtiyacına göre hafta 1, 2, 3 veya 10 günde bir olmak üzere o ailelerimizi ziyaret edeceğiz."

Bakmadan Geçme