Bahçeli'ye bir darbe de Ümit Özdağ'dan! İstifa etti ve olağanüstü kongre istedi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, partinin olağanüstü kurultaya gitmesi gerektiğini ifade ederek genel başkan yardımcılığı görevinden istifa etti

  • 2615

TBMM 

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve  Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve eski Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, yaptıkları ortak açıklamayla MHP'nin, Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından olağanüstü kongreye götürülmesini talep etti.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kavgada bile söylenmez: Ümit Özdağ, CIA - MOSSAD ajanıdır/MHP'de kurultay kazanı...

Mecliste düzenlenen basın toplantısında ortak metni okuyan Özdağ, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun güçlü bir MHP'ye ne kadar ihtiyaç olduğunu gösterdiğini, 1 Kasım seçimlerinde alınan sonucun MHP'liler ve ülkücü taban tarafından haklı olarak kabullenilemediğini belirtti.

Ümit Özdağ, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

 

MHP’de Devlet Bahçeli'ye muhalif isimler, 1 Kasım'daki 40 milletvekili kaybı ve 2 milyonluk oylarının hesabını sormak için tüm çabayı gösteriyor.

Bahçeli, muhalifleri destekleyen il teşkilatlarını, parti tüzüğünün verdiği yetkiye dayanarak kapatmaya başladı. Genel başkan adaylarından Meral Akşener ise tek tek bu teşkilatları gezmek için yurt turuna çıktı. Bahçeli'ye son darbe ise Ümit Özdağ'dan geldi.

Bahçeli'ye bir darbe de Ümit Özdağ'dan! İstifa etti ve olağanüstü kongre istedi

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğluve eski Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, yaptıkları ortak açıklamayla MHP'nin, Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından olağanüstü kongreye götürülmesini talep etti.

MHP'nin "milli sınırlar tehdit altındayken" mahkeme kapılarına sürüklenmesini kabullenmenin mümkün olmadığını ifade eden Özdağ, şunları dile getirdi:

"Sayın Genel Başkanımızın MHP'yi yaşanan ağır üzüntü ve derin hayal kırıklığını aşmak, mevcut istikrarsızlığa son vermek için artık ülkücülerin çok büyük bir bölümünün olduğu gibi toplumunda beklentisi haline gelen olağanüstü kongreye götürmesi büyük bir toparlayıcı adım olacaktır.

MHP Genel Merkezi olağanüstü kongre için imza veren üst kurul delegelerinin çoğunlukta olduğu parti teşkilatlarını kapatmaktadır. Bazı ülküdaşlarımız son günlerin gerilimi ile Sayın Genel Başkanımıza ve Genel Merkez yönetimine karşı kabul edilemez sert ifadeler kullanmış olsalar dahi birleştirici olması gereken Genel Merkez'dir. Tasfiyeci tavır MHP'yi muhtemel bir erken genel seçimde büyük sıkıntılar ile karşı karşıya bırakacaktır. 

Sayın Genel Başkanımızın Türkiye için istediği demokrasiyi MHP'de de uygulamasını istiyoruz. Sayın Genel Başkanımızdan ülkücü iradeye inanarak ve güvenerek MHP'yi en kısa zamanda olağanüstü kongreye götürmesini rica ediyoruz."

"Açıklama, adaylık anlamına gelmiyor"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özdağ, Genel Başkan Yardımcılığından istifa mektubunu basın toplantısından hemen önce Genel Başkan Bahçeli'ye gönderdiğini bildirdi.

Taleplerinin Genel Başkan’a karşı olmadığını, "güçlü MHP’yi yaratmak için yapılmış bir çağrı olduğunu" kaydeden Özdağ, açıklamasının Genel Başkan adaylığı anlamına gelmediğini, olağanüstü kongre ile ilgili demokratik bir talep olduğunu ifade etti. Özdağ, Genel Başkan’dan bu yolu açmasını rica ettiklerini çünkü güçlü bir MHP’ye Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu, iç tartışmaların bitirilmesi gerektiğini söyledi.

 

ÜMİT ÖZDAĞ KİMDİR?

 

27 Mayıs 1960 Darbesi’ne Kurmay Yüzbaşı olarak fiilen katılan babası Muzaffer Özdağ’ın 13 Kasım 1960'da Milli Birlik Komitesi'nin parçalanması üzerine Japonya’ya hükûmet müşaviri olarak gönderildiği Tokyo'da dünyaya geldi. Lisans eğitimini Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi’nin siyasal bilgiler, felsefe ve iktisat fakültelerinde tamamlamış ve yüksek lisans çalışmasını Türkiye’de planlı kalkınma ve Devlet Planlama Teşkilatı üzerine hazırlamıştır. Dr. Burçin Özdağ ile evlidir ve Alp adında bir çocuğu vardır.

Akademik Kariyeri

Ümit Özdağ, 1986 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 1990 senesinde “Atatürk ve İnönü Döneminde ordu-siyaset ilişkileri” konulu çalışması ile siyaset bilimi doktoru olmuştur. Prof. Dr. Özdağ, 1993 yılında “Menderes Döneminde ordu-siyaset ilişkileri ve 27 Mayıs askeri hareketi” konulu tezi ile siyasal teori doçenti unvanını almıştır.

Prof. Dr. Ümit Özdağ, 1994 yılında Avrasya Dosyası adlı üç aylık uluslararası ilişkiler ve stratejik araştırmalar dergisini çıkarmaya başlamış ve editörlüğünü yapmıştır. 1980'lerin sonundan itibaren terörizm ve etnik sorunlar konularında araştırmalar yapan Özdağ, 1995 senesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu illerimizden göç alan illerde sosyopolitik içerikli saha araştırmaları yapmıştır.[1]

Ümit Özdağ, 1997-1998 senelerinde ABD'de Baltimore'da Towson Üniversitesi'nde küreselleşme, Avrasya'da etnik sorunlar konularında araştırmalar yapmış ve aynı konularda ders vermiştir. Ümit Özdağ, 1999 senesinde stratejik araştırma merkezi Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi'ni (ASAM) kurmuştur. 2000 yılında ASAM'a bağlı olarak çalışan Ermeni Araştırmaları Enstitüsü'nü kurmuştur. Özdağ, ASAM'ın 2004 senesine kadar başkanlığını ve yönetim kurulu başkanlığını yürütmüştür. 2001 yılında profesör olan Ümit Özdağ, 2005'te Gazi Üniversitesinden ayrılmıştır.

Siyasi hayatı

2005 yılında MHP Genel Başkanlığına aday olan ama adaylığı kabul edilmeyen Özdağ, aynı yıl partisinden de ihraç edilmiştir. 2008 yılından itibaren Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğretim üyeliğine geri dönen Özdağ, 2005 yılından bu yana da 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü başkanlığını yürütmektedir.[1]

2010 yılında tekrar MHP üyesi olmuş ve 12 Haziran 2011'de yapılan parlamento seçimlerinde partisinin İstanbul 2. bölge 4. sıradan milletvekili adayı olmuştur.

21 Mart 2015 günü yapılan MHP 11. Olağan Büyük Kurultayı'nda MHP MYK Üyesi seçilmiştir.

7 Nisan 2015'te MHP Gaziantep 1.sıra Milletvekili adayı olarak açıklanmış, 7 Haziran günü yapılan seçimlerde meclise girmiştir.

1 Kasım 2015'te yapılan erken seçimde de yine MHP Gaziantep 1.sıra Milletvekili adayı olarak açıklanmış, 1 Kasım günü yapılan seçimlerde meclise girmiştir.

14 Kasım 2015 tarihi itibarıyla MHP Genel Başkan yardımcısı oldu.

24 Şubat 2015'te "MHP olağan üstü kurultaya gitmelidir" diyerek Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti.

Eserler

Atatürk ve İnönü Döneminde Ordu-Siyaset İlişkileri (2006)
Değişen Dünya Dengeleri ve Basra Körfezi Krizi(1990)
Menderes ve İnönü Döneminde Ordu-Siyaset İlişkileri ve 27 Mayıs İhtilali (1996)
Türkiye, Kuzey Irak ve PKK - Bir Gayri Nizami Savaşın Anatomisi (1999)
Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri (2003)
Türkiye'de Düşük Yoğunluklu Çatışma ve PKK (2005)
Yeniden Türk Milliyetçiliği (2006)
Gelecek 1000 Yılda da Buradayız (2006)
Kürtçülük Sorununun Analizi ve Çözüm Politikaları (2006)
Türk Ordusunun PKK Operasyonları (2007)
Kerkük, Irak ve Ortadoğu (2007)
Türk Ordusunun Kuzey Irak Operasyonları (2008)
Telafer-Bir Türkmen Kentinin Amerikan Ordusu ve Peşmer-gelere Karşı Savaşı (2008)
İstihbarat Teorisi (2008)
PKK Neden Bitmedi Nasıl Biter - Kürtçülük Sorununun Analizi ve Çözüm Politikaları(2008)
Pusu ve Katliamların Kronolojisi (2009)
Ermeni Psikolojik Savaşı - Dünyada ve Türkiye’de (Prof. Dr. Özcan Yeniçeri ile)(2009)
Cumhuriyetin En Uzun Dört Yılından Geçerken Türk Sorunu (2010)
Türk Ordusu PKK’yı Nasıl Yendi, Türkiye PKK’ya Nasıl Teslim Oluyor (2010)
Doğu Raporu - Bölgede Türk Kimliği ve Türklük Algısı (İkbal Vurucu ve Ali Aydın Akbaş ile birlikte) (2011)
İkinci Tek Parti Dönemi - AKP'nin Yumuşak Hegemon Parti Projesinin Anatomisi (2011)
İstihbarat Dünyası (Kolektif, 2015)

Bakmadan Geçme