Atla snowboard yaptılar

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde snowboard tutkunu iki kişi, su kayağına benzer şekilde kar üzerinde ata bağlı ipe tutunarak snowboard yaptı.

  • 639

KARS

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde iki kişi, su kayağına benzer şekilde kar üzerinde ata bağlı ipe tutunarak snowboard yaptı.

Uzun yıllardır snowboard ile uğraşan Uğur Doğanay (33) ve Özgür Gökcan, (31) hafta sonunda Alisofu köyünde karla kaplı tarlaların etrafında farklı bir heyecan yaşadı.

Sürat teknelerine bağlı olarak yapılan su kayağından esinlenen Doğanay ve Gökcan, snowboardu bu kez düz zeminde önlerine koşulan binicili atlarla yaptı. Atların çektiği snowboardcular, bu denemeleriyle kar üzerinde farklı bir kayak stilini ortaya çıkardı. Deneme sırasında sporcular 'atlı snowboard' keyfi yaşarken, önde koşulan atların binicileri, zaman zaman karlı zemindeki zorlu koşuda dengelerini kaybederek düştü.

'Oldukça keyifli ve heyecanlıydı'

Uğur Doğanay, küçük yaşlardan itibaren kayak yaptığını son 10 yıldır da snowborad ile ilgilendiğini ifade ederek, 'Biz bugün farklı bir etkinlik yapmak istedik. Atlı Snowboard'u ilk kez denedik, oldukça keyifli ve heyecanlıydı” dedi.

Uğur Gökcan ise ip yardımı ile atın arkasında kaymaktan büyük keyif aldığını belirterek, 'İlk defa denedim gayet güzel ve keyifliydi. Hem yorulduk hem büyük heyecan yaşadık. Alisofu köyünde gençlere snowborad'u tanıtmak ve sevdirmek için de güzel bir etkinlik oldu. Adeta kar üzerinde atlı sörf yaptık' ifadelerini kullandı.

Denemelerinde 'atlı snowboardun' zaman içinde geliştirilebileceğini gördüklerini de dile getiren Gökcan, ilerleyen süreçte bu alanda yarışmalar düzenlenebileceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Hüseyin Demirci

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme