Atatürk İngilizleri hiç karşısına almamıştır

1) Dünyada en fazla kuşatılmış şehir Edirne'dir. 2) Atatürk İngilizleri hiç karşısına almamıştır. 3) NATO'nun epeydir yeni hedefi Güney'dir ve de İslam'dır. İslam uç noktalara itilerek 'marjinal' gösterilmek istenmektedir. Burada hedef tarih 2015 idi. Ama öyle gözüküyor ki bu tarih biraz daha uzayacak… 4) Almanya zamanı geldiğinde NATO'yu dışlayacaktır. İran, Irak, Suriye ve Libya 'bir zamanlar' NATO belgelerinde 'direk tehdit' oluşturan ülkelerdi. Şimdi geldikleri durumu görüyorsunuz. Irak,

Milli Gazete'den Adnan Öksüz, az bilinen bazı tespit ve iddiaları gündeme taşıdı.

İşte o başlıklar:

1) Dünyada en fazla kuşatılmış şehir Edirne’dir.

2) Atatürk İngilizleri hiç karşısına almamıştır.

3) NATO’nun epeydir yeni hedefi Güney’dir ve de İslam’dır. İslam uç noktalara itilerek “marjinal” gösterilmek istenmektedir. Burada hedef tarih 2015 idi. Ama öyle gözüküyor ki bu tarih biraz daha uzayacak…

4) Almanya zamanı geldiğinde NATO’yu dışlayacaktır. İran, Irak, Suriye ve Libya “bir zamanlar” NATO belgelerinde “direk tehdit” oluşturan ülkelerdi. Şimdi geldikleri durumu görüyorsunuz. Irak, Suriye ve Libya paramparça… İran’ın durumu daha farklı…

5) Bilgi devletlerin tekelinden çıktı, devletlerin milli egemenliği zayıfladı.

6) Olimpiyatların Türkiye’de yapılmasına izin verildiğinde Türkiye’ye AB kapısı açılacaktır.

7) Büyük ve de derin “kriz” durumlarında Türkiye’de çözüm olarak hâlâ eski yöntem ve usuller akla gelmektedir. Ne acı!

8) Sadece Washington’da 200’e yakın think-thank bulunmakta ve bu kuruluşlar 30-50 yıl sonrasının vizyonunu, planlamasını yapmaktadır.

9) “Uluslararası suyolu” diye bir kavram yoktur. Bizim Boğazlar için de bu geçerlidir. Çünkü Boğazların her iki tarafı da bizim toprağımızdır. Ayrıca ‘Boğazlar Bölgesi’ tabiri yanlış bir kavramdır, doğrusu Türk Boğazları’dır…

10) ABD olmasa PKK da olmaz.

11) KKTC hiçbir dönem Yunanistan’ın olmadı. KKTC’ye 1974 harekâtından bu yana yılda ortalama 40-50 milyon dolar yardım yapmaktayız.

12) Türkiye’nin İsrail’le yakınlaşma çabalarının asıl gerekçesi, ne Irak, ne Suriye ne de bir başka terör tehdidi değil Batı içinde kalabilme endişesidir.

13) Yakın zamana kadar, Balkan ülkelerinin liderlerinin büyük çoğunluğu Robert Kolej mezunuydu… Halen de öyle mi, acaba!

14) Ortadoğu ülkelerindeki rejimleri ayakta tutmanın tek yolu askeri güçlerdir. Latin Amerika ve Afrika’da da benzer bir durum vardır.

15) Hazreti Ömer ve El-Halil Camii çevresi Osmanlı Vakfı’na ait. İlgili tapu ve evrak, Türkiye’nin İsrail Başkonsolosluğu’nda mevcut. Merak eden gidip bakabilir…

16) Terörü üreten kaynakları kurutmadan terör bitmez…

17) Türkiye’nin elle tutulur, gözle görülür bir Ar-Ge (Araştırma Geliştirme) bütçesi hiçbir zaman olmadı.

18) Güneydoğu’da elektriğin ancak yüzde 20’sinin faturası toplanabiliyor. Sadece resmi dairelere fatura kesilebiliyor. Elektriğin bu kadar pahalı olmasının sebebi de biraz bu.

19) ABD’de yılda 300-500 milyar dolar kara para aklanıyor. Bu rakam Türkiye’de 50 milyar dolar civarında. 50 milyar doların ne kadarı MASAK tarafından yakalanabiliyor?

20) 1. ve 2. Dünya Savaşı’nın gerçek sebebi, “ekonomik dengesizlik”tir.

21) Henry Kissenger’den: “Bir tek bir kurşun atmadan SSCB’yi dağıttık!”

22) Emperyalist-egemen güçler dünyayı “kent devlet”lere ayırma gayret ve çabasında. Amaç, 2 bine yakın devletçiğin kurulmasıdır.

23) ABD nüfusunun halen büyük kısmının sosyal güvencesi yoktur. Avrupa’da rahat gezebilirsiniz ama ABD’de belli bir saatten sonra dışarı çıkamazsınız.

24) Almanya, iki Almanya’nın birleşmesi için Rusya’ya 5 milyar dolar verdi.

25) 19. yüzyılda siyahî insanların acı çektiğine inanılmadığı için, onların ameliyatlarında anestezi kullanılmıyordu!

Bakmadan Geçme