Ar-Ge Reform Paketi'nde geri sayım

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Ar-Ge Reform Paketi'ndeki 17 maddenin Meclis'te görüşüldüğünü belirterek, 'Salı günü kalan 18 maddeyi de görüşeceğiz. Allah nasip ederse 15 -16 Şubat'ta Kanun çıkmış olur' dedi.

  • 932

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ar-Ge Reform Paketi'ndeki 17 maddenin Meclis'te görüşüldüğünü belirterek, 'Salı günü kalan 18 maddeyi de görüşeceğiz. Allah nasip ederse 15 -16 Şubat'ta Kanun çıkmış olur. Cumhurbaşkanımız şubat ayı içerisinde onayladığı anda 1 Mart itibarıyla yürürlüğe girecek' dedi.Bakan Işık, Kanal 24'te katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.Işık, Türkiye'nin uzun yıllar ucuz iş gücü avantajıyla üretim artırma gayretinde olduğunu kaydederek, ülkenin sürdürülebilir büyüme yakalaması ve nitelikli üretim yapısına geçmesi için artık katma değeri daha yüksek ürünlere yoğunlaşılması gerektiğini işaret etti. Ar-Ge Reform Paketi'ni bu nedenle çok önemsediklerinin altını çizen Işık, 'Meclis'te 17 maddesini görüştük, inşallah salı günü kalan 18 maddeyi de görüşeceğiz. Allah nasip ederse 15 -16 Şubat'ta Kanun çıkmış olur. Cumhurbaşkanımız şubat ayı içerisinde onayladığı anda 1 Mart itibariyle yürürlüğe girecek' dedi.

'Kodlama dersi yolda'

Işık, kodlama dersiyle ilgili güzel gelişmeler olduğunu ve bu konuda Milli Eğitim Bakanlığının hazırlığını sürdürdüğünü belirtti. Kod yazmanın okur yazarlık gibi bir şey haline geldiğini ifade eden Işık, 'Dijital çağda kod yazamayan insanlar, 'Ben bu çağın aktörüyüm' diyemeyecek. Eğer kod yazamıyorsanız başkalarının yazdığı kodu tüketirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığımıza yazıyla kaydettik, liselerde zorunlu olsun, ilk ve ortaokullarda da müfredata girsin diye. İnşallah Milli Eğitim Bakanımız yakın zamanda açıklama yapar diye ümit ediyorum' değerlendirmesinde bulundu.Muhabir: Mehtap Yılmaz www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme