AP Başkanı: PKK ile mücadele yumuşamazsa Türkiye'ye vize serbestisi yok!

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Türkiye'ye vize serbestisi konusundu açıklamalarda bulundu. Schulz, Türkiye'nin vize serbestisi için gerekli terörle mücadelenin yumuatılması dahil 72 şartı yerine getiremeyeceğini düşündüğünü ifade etti

  • 1508

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'un açıklamalarından satır başları;

"Türkiye’nin vize serbestisi için gerekli 72 şartı yerine getirmesi gerekiyor. Bu şartlar yerine getirilmeden parlamentonun konuyu ele almasının sökonusu olmayacak. Zaman olarak hala her şey mümkün ama Türkiye istenilen değişiklikleri henüz ele almadı. Ben Türkiye’nin bunu yapabileceğini de göremiyorum"

 

TÜRKİYE TERÖR YASASINI MECLİS'TE GÖRÜŞSÜN

Türkiye’nin vize serbestisi için gerekli 72 şartın, aralarında terör yasası ve kişisel bilgiler konusundaki düzenlemelerin de yer aldığı beşini yerine getirmediğini belirten Martin Schulz, Türkiye’nin bu konuları ne zaman parlamentoda ele alacağına karar vermesi gerektiğine vurgu yaptı.

Schulz, "Biz de ancak o zaman hareket planımızı buna nasıl adapte edebileceğimizi düşünebiliriz" dedi. AP Başkanı Schulz, Ekim ayında onayın çıkması için Türkiye’nin şimdiden parlamentoda konuyu ele almaya başlaması gerektiğini de söyledi. Türkiye’nin anlaşmazlık neticesinde Avrupa’ya sığınmacıların gitmesine izin vereceğini düşünmediğini de kaydeden Schulz, iki taraf arasında kapsamlı bir anlaşma yapıldığını ve bunun basitçe iptal edilemeyeceğini hatırlattı. Uluslarası alanda böyle politika yapılamayacığına vurgu yapan Schulz, Türkiye’nin de böyle bir politika izleyeceğini sanmadığını dile getirdi.

Bakmadan Geçme