Anneden şehit oğluna yürekleri paralayan mektup

Eskişehir'de Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü töreninde, bir şehit annesince yazılarak oğlunun mezarına konulan mektubu okuyan Vali Tuna ve beraberindekiler duygu dolu anlar yaşadı.

  • 1737

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kanlıpınar Şehitliği'nde düzenlenen törende, Fatma Özdemir'in şehit oğlu Mustafa Özdemir'e hitaben yazdığı ve mezarına bıraktığı mektup, ziyaretçilere duygulu anlar yaşattı.

Şehitlikteki törene katılan Sarar Şirketler Grubu Protokol Müdürü Alaattin Çoban, 6 Eylül 2015'te Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında 16 arkadaşı ile şehit olan Bakım Astsubay Mustafa Özdemir'in mezarında bir mektup fark etti.

Şehidin annesi Fatma Özdemir tarafından yazıldığı anlaşılan mektup, o sırada çevrede bulunan Vali Güngör Azim Tuna ve beraberindekilere gösterildi. Tuna ve beraberindekiler, mektubu okuyunca hüzünlü anlar yaşandı.

"Mustafam" diye başlayan mektupta şu ifadeler yer alıyor:

"Sevgili oğlum, sen gideli 7 ay oldu. Senin yokluğun içimde bir yara. Seni çok özlüyoruz. Baban, kardeşin, ben... Ama bir yönden de sana kavuşacağım zamandan 7 ay eksildi. Zaman bir an önce geçsin de sana kavuşalım. Annen sensiz yaşayamıyor."

"Büyük bir metanet ve dik duruş"

Vali Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit annesi olmanın büyük bir lütuf olduğunu ve fedakarlık gerektirdiğini söyledi.

Anne Özdemir'in yazdığı satırları okurken duygulandıklarını belirten Tuna, "Anne yüreği bir başka. Şehit annesi şunun farkında, vatan da bizim için bir annedir. Şehit annelerimiz, vatan sağ olsun, diyor. İnanıyoruz ki bir gün şehitlerimize kavuşacağız. Şehit annesi de bunun bilincinde. 'Sana kavuşacağım zamandan 7 ay eksildi.' Büyük bir metanet ve dik duruş. Bu annelerimizin önünde saygı ile eğiliyoruz" diye konuştu.

Bakmadan Geçme