Ankara saldırısında ölenlerin hikayeleri yürek yakıyor

Başkenti kana bulayan dünkü terör saldırısında 37 vatandaşımız yaşamını yitirdi, hikayeler ise yürek yakan nitelikte

  • 1645

 

Saldırıda 10 Nisan Polis Merkezinde görevli polis memuru 42 yaşındaki Nevzat Alagöz de yaşamını yitirdi. 

 
 
 
 
 
 

OKULDAN EVLERİNE DÖNÜYORLARDI
Terör saldırısında bombalı bir aracın patlatılması sonucu hayatını kaybedenler arasında Hukuk Fakültesi öğrencileri Nusrettin Can ile kız arkadaşı Zeynep Başak Gülsoy da bulunuyordu. Ankaralı olan 20 yaşındaki Nusrettin Can, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi birinci sınıf öğrencisiydi.

 

 

 
 

Nusrettin Can, hukuk fakültesi öğrerncisi olan kız arkadaşı Zeynep Başak Gülsoy ile buluştu. Üniversiteli gençler, akşam vakti evlerine dönerken Güvenpark önünde otobüs beklerken meydana gelen patlama sonrası can verdiler.

 
 

16 YAŞINDAKİ LİSELİ NAKİL BEKLERKEN YAŞAMINI YİTİRDİ
Kızılay Meydanı'ndaki bombalı saldırıda yaşamını yitiren karaciğer hastası 16 yaşındaki Mehmet Emre Çakar'ın, hastalığı yenmek içi ailesi ile birlikte 2010 yılında Kütahya'dan başkente taşındıkları ortaya çıktı. 42 yaşındaki Hikmet Çakar, "O benim karaciğerimi vereceğim oğlumdu. Veremeden öldü" diyerek gözyaşı döktü.
 

 
 

"OĞLUM ŞEHİT OLMAK İSTİYORDU" 
Gülcan Çakar da "Yavrum şehit olmak istiyordu. Hep 'Rüyalarımda görüyorum' diyordu" diye konuştu. Anne Çakar, "Hiç böyle yakışmadı. 'Umrelere gideceğim' diyordu. İnşallah sebep olanların ciğeri yansın" diyerek gözyaşı döktü.

 

 
 

TERÖR İKİ KARDEŞİ DURAKTA YAKALADI
Başkentte akşam saatlerinde yaşanan terör saldırısında yaralanan Doğan ve Murat Aşık kardeşler, terörün kirli yüzüyle iş çıkışında tanıştı. İki kardeş saldırıyı hafif yaralı olarak atlattı.

 

 

 
 

"BENİM BULUNDUĞUM YERDE 30-40 KİŞİ VARDI"
Saldırının ardından Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek tedavisi yapılan yaralılardan 28 yaşındaki Doğan Aşık, yaptığı açıklamada, patlamanın Güvenpark'taki çevik kuvvet ekiplerinin olduğu yerde gerçekleştiğini söyledi. Aşık, "Herkes otobüs bekliyordu. Benim bulunduğum yerde 30-40 kişi vardı" dedi.

 
 

"HERKES BENİM KADAR ŞANSLI DEĞİLDİ"
Şanslı olduğunu ve küçük yaralarla olayı atlattığını dile getiren Aşık, "Çene ve alnıma demir girdi. Onu çıkarttılar. Kulakta biraz yara var. Onların tedavisini yaptılar. Ben kurtuldum ama herkes benim kadar şanslı değildi" diye konuştu. Patlamada yaralanan 26 yaşındaki Murat Aşık'ın da, Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden ayakta tedavi sonrasında taburcu edildiği öğrenildi.

 
 

KAHRAMAN ŞOFÖR YARALI HALDE YOLCULARA YARDIM ETTİ
Ankara Kızılay'daki terör saldırısında hurdaya dönen yolcu otobüsünün şoförü Necati Yılmaz, yaralarına aldırmadan önünde bulunan halk otobüsündeki vatandaşların çıkarılmasına yardım etti. Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi altında olan Yılmaz, yüzünde, el ve bacaklarında yanıklar bulunduğunu, genel durumunun ise iyi olduğunu söyledi.

 
 

"PATLAMA HAREKET HALİNDEYKEN OLDU"
Kullandığı Esertepe-Kızılay-Bakanlıklar seferini yapan 284 numaralı otobüste 10'un üzerinde yolcu bulunduğunu anlatan Yılmaz, şunları kaydetti: "Saat 18.40'ta Zafer Çarşısı karşısındaki duraktan yolcu aldım. Kızılay'daki trafik lambası yeşil yanıyordu. Sönmesine 50 saniye vardı. Ben orta şeritten seyrediyordum. Yaklaşık 30 kilometre süratim vardı. Sol şerit boştu. Sağ şeritte bir taksi ile halk otobüsü vardı. Işıkları geçtikten 50 metre sonra kendimizi bir alev topunun içerisinde bulduk."

 
 

Otobüsün parçalanan camından dışarı fırladığını anlatan Yılmaz, bir süre yerde yattıktan sonra kalkarak önünde bulunan halk otobüsüne yöneldiğini aktardı.  Halk otobüsünde bulunanların dışarı çıkmaya çalıştığını dile getiren Yılmaz, "Dışarı ilk çıktığımda bilincim yerindeydi. Bir yandan kanamam devam ederken bir yandan da dolaşıyordum. Can havliyle dışarı çıkmak isteyen vatandaşlara yardımcı olmak istedim. Otobüse yöneldim. Birkaçının çıkarılmasına yardımcı oldum" sözleriyle o anı anlattı. 

 
 

UMUT BULUT'UN BABASI DA SALDIRIDA YAŞAMINI YİTİRDİ
Umut Bulut'un babası Kemal Bulut da saldırıda yaşamını yitirdi. Galatasaray Kulübünden alınan bilgiye göre, sarı-kırmızılı takımın dün Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'yle Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynadığı maç öncesi sarı-kırmızılı kafileyi kamp yaptığı otelde ziyaret eden ve daha sonra karşılaşmayı da tribünden takip eden Kemal Bulut, müsabakanın ardından meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybetti.

 

 
 

"KIZIMI KUCAĞIMA ALDIM, SÜREKLİ KOŞTUM"
Ankara'daki terör saldırısında, annesiyle eve gitmek için otobüs durağında bekleyen 4 yaşındaki Nisanur Alımcı da yaralandı.

 

Nisanur'un annesi Yıldız Alımcı: "Kızımla durakta oturuyorduk, patlama oldu. Kıyamet koptu zannettim. Her tarafımıza camlar, parçalar geldi. Kızımı kucağıma aldım, sürekli koştum" dedi.

 
 

CHP'Lİ BAŞKANIN YEĞENİ DE ŞEHİT OLMUŞTU
Kızılay’daki terör saldırısında hayatını kaybedenler arasında CHP Keçiören eski İlçe Başkanı Mehmet Yurtsever de vardı. Yurtsever'in kız kardeşinin oğlu 25 yaşındaki Uzman Çavuş Eren Kılıç da geçtiğimiz Aralık ayında Bitlis'te şehit olmuştu.

 

 
 

GAR SALDIRISINDA ARKADAŞINI KAYBETMİŞTİ
Patlamada ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Ozancan Akkuş da yaşamını yitirdi. Akkuş, 15 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da yaşanan gar patlamasında yakın arkadaşını kaybetmişti. 

 
 

Akkuş, sosyal medyada “Gözlerimizden akan yaş bile ellerinizdeki kanı temizleyemeyecek. O temiz adam her zaman sizin yakanızda bizim kalbimizde kalacak” mesajını paylaşmıştı.

 
 

"GECE YARISI PERİ'NİN ÖLDÜĞÜ HABERİNİ ALDIK"
Başkentteki terör saldırısı, annesi hamileyken yaşamını yitiren babasını tanımadan büyüyen 16 yaşındaki Destina Peri Parlak'ın hayatını çaldı. Genç kızın Ayrancı Anadolu Lisesindeki fizik öğretmeni Ali Çiper, olaydan sonra her yerde Peri'yi aradıklarını ancak uzun süre kendisinden haber alamadıklarını söyledi. Tek tek hastaneleri gezip yaralı listesine baktıklarını ancak gece yarısı adli tıptan aldıkları haberle yıkıldıklarını anlatan Çiper, yaşadıkları acıyı "Zor geçen saatler, gece yarısını vurduğunda bizim için daha da karardı. Peri'nin öldüğü haberini aldık" sözleriyle dile getirdi.

 

 

 

 
 

"ÇOK BAŞARILIYDI, BİR SÜRÜ HAYALİ VARDI"
Çiper, "Peri çok çalışkandı, başarılı bir öğrenciydi. Her şeyden önce çok kibardı. Herkes tarafından çok seviliyordu. Biz öğretmenleri de kimseleri olmadığını biliyor ve yakından ilgileniyorduk. Oğlumun sınıf arkadaşıydı. Peri'nin yerinde oğlum da olabilirdi. Allah, annesine, arkadaşlarına ve sevenlerine sabır versin" diye konuştu. Peri'nin okul arkadaşı Erdem Çiper de "O, dünyanın en saf insanıydı. Adı gibi periydi. Çok başarılıydı ve bir sürü hayali vardı. Çok ama çok üzgünüm" ifadelerini kullandı. 

 

Bakmadan Geçme