Allahsız PKK'lılar, bombalı tuzaklarına Kur'an-ı Kerim'i de alet etti

Allah, kitap, namaz ve cami düşmanı Allahsız PKK'lılar, bombalı tuzaklarına Kur'an-ı Kerim'i de alet ettiler. Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda, terör örgütü PKK mensuplarının el yapımı patlayıcı yerleştirdikleri bazı evlerin kapısına Kur'an-ı Kerim asarak güvenlik güçlerine tuzak kurduğu tespit edildi.

  • 564

MARDİN

 Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda, terör örgütü PKK mensuplarının el yapımı patlayıcı yerleştirdikleri bazı evlerin kapısına Kur'an-ı Kerim asarak güvenlik güçlerine tuzak kurduğu tespit edildi.

Nusaybin'de PKK'lı teröristlerin yakalanması, kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca başlatılan operasyon devam ediyor.

Bugüne kadar 137 teröristin etkisiz hale getirildiği müşterek operasyon, özellikle Fırat, Dicle, Abdulkadirpaşa ve Zeynel Abidin mahallelerinde yoğunlaşıyor.

Teröristlerden hain tuzak

Saldırılarını sürdürdükleri il ve ilçelerde tencere, valiz, kapı arkası, yatak içi, beşik ve çaydanlıklara patlayıcı yerleştirerek vatandaşın yaşamını hiçe sayan teröristlerin, Nusaybin'de de patlayıcı tuzakladıkları bazı evlerin dış kapısına Kur'an-ı Kerim astıkları belirlendi.

Dini duyguları istismar etmeye çalışan teröristlerin, bu yöntemle, "güvenlik güçlerinin rahatça eve girmesini ve tuzakladıkları patlayıcıları infilak ettirmeyi" planladığı ortaya çıktı. 

Kapılarına Kur'an-ı Kerim asılan evlerde yapılan kontrollerde, çok sayıda tuzaklanmış el yapımı patlayıcının yanı sıra silah ve mühimmat ele geçirildi.

Bölgede çalışmalarını sürdüren güvenlik güçlerince evlerin altında da tüneller bulundu. Sokaklardan geçiş yapılarak birkaç ev arasında bağlantıyı sağlayan tüneller, kontrollü şekilde imha edildi.

Bakmadan Geçme