AKPM'de PKK'yı savunan Kürkçü'ye Davutoğlu'ndan tarihi cevap

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKPM Genel Kurulu'nda kendisine soru soran Ertuğrul Kürkçü'ye sert tepki gösterdi.

  • 1301

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKPM Genel Kurulu'nda soruları yanıtladı. Ertuğrul Kürkçü'nün Davutoğlu'na ingilizce soru sormasının üzerine Davutoğlu, "Sayın Kürkçü'nün Türk başbakanına Türkçe ifade etmesini tercih ederdim. Kendisine oy verenler de daha memnun olurdu." dedi. Davutoğlu, "Gerilla diyerek meşrutiyet kazandırılmaya çalışılan PKK teröristlerinin kazdığı hendeklerin yanından okula gitmek zorunda olan çocuğu olsaydı, Kızılay'da katledilen kişilerden birinin akrabası olsaydı PKK'ya gerilla değil alçak bir terör örgütü derdi. Ben burada son seçimde halkında yüzde 49.5 oy almış bir başbakan olarak bulunuyorum" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ertuğrul Kürkçü'ye böyle yanıt verdi;

"TÜRKÇE KONUŞMASINI TERCİH EDERDİM"

Sayın Kürkçü'nün Türk başbakanına Türkçe ifade etmesini tercih ederdim. Kendisine oy verenler de daha memnun olurdu.

"TERÖR SALDIRISINDA AKRABASI ÖLSEYDİ PKK'YA GERİLLA DEĞİL ALÇAK BİR TERÖR ÖRGÜTÜ DERDİ"

Devletlerin vatandaşlarına karşı görevleri vardır. Bir devletin vatandaşlarına iki görevi vardır: güvenlik ve özgürlük. İnsan onuru bu iki şey üzerine talimdir. Çağdaş devletlerdeki temel mesele kamu düzeni olgusudur. Kamu düzeni olmadan devletler yaşayamaz. Gerilla diyerek meşrutiyet kazandırılmaya çalışılan PKK teröristlerinin kazdığı hendeklerin yanından okula gitmek zorunda olan çocuğu olsaydı, Kızılay'da katledilen kişilerden birinin akrabası olsaydı PKK'ya gerilla değil alçak bir terör örgütü derdi.

"TÜRKİYE'NİN HER KÖŞESİ GÜVENLİ OLACAK"

Ben burada son seçimde halkında yüzde 49.5 oy almış bir başbakan olarak bulunuyorum Halkıma bir söz verdim: Türkiye'nin her köşesi güvenli olacak. Kim yaparsa yapsın, yollara mayın döşerse, bomba yüklü arabalara vatandaşlarıma saldırırsa onu durdurmak benim asli görevimdir ve bu mücadele her Türkiye vatandaşı kendini güvende hissedene kadar sürecektir. Çözüm süreci ilan edildiğinde silahlar bırakılsaydı bugün başka şeyler konuşuyor olabilirdik. Terör örgütü eylemlere devam edecek, siz dönüp bu operasyonların ne zaman biteceğini soracaksınız. Ama Türkiye'de her şey konuşulabilir. TBMM'de istediğiniz ifadede bulunuyorsunuz. Sorularınızın cevabı bu satırların arasındadır. Türkiye'yi dinlemeyi bilseydiniz, sorularınızın cevaplarını alırdınız."

Başbakan Davutoğlu, Kürkçü'ye sert çıktı (video)

 

Bakmadan Geçme