AK Parti'den terör mağdurlarına destek

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığından bir heyet, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırıları dolayısıyla mağdur olan vatandaşlara 3 tır yardım ulaştırdı.

  • 649

DİYARBAKIR

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığından bir heyet, 'Kocaeli'nden Diyarbakır'a Gönül Desteği Konvoyu' ile Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırıları dolayısıyla mağdur olan vatandaşlara 3 tır yardım ulaştırdı.

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ın da aralarında bulunduğu Kocaeli il ve ilçe teşkilatında görevli partililerden oluşan heyet, topladıkları yardımları teslim etmek için Diyarbakır'a geldi. Heyet, Valilik, Sur Kaymakamlığı ve AK Parti Sur ilçe teşkilatını ziyaret etti.

Urfakapı'da heyet adına açıklama yapan Ceyhan, gıda, battaniye, ısıtıcı ve çocuk bezi gibi malzemelerden oluşan 3 tır'lık yardımı teslim etmek için geldiklerini belirtti.

Ceyhan, Kocaeli'nin sevgisini, başta Diyarbakır olmak üzere tüm bölge halkıyla paylaşmak istediklerini vurgulayarak, 'Bu turistik ziyaret değil.Tüm Kocaeli olarak bu mücadelenin içerisinde bölge halkının yalnız olmadığının paylaşılmasıdır, yardımlar işin teferruatıdır. Önemli olan gönüller açısından hiç bir farklılığın olmadığının burada yaşanan en ufak bir sıkıntının da acısını Kocaeli'de hissettiğimizin bir ifadesidir. Rabbim bizleri birlik ve beraberlikten ayırmasın. Bugün Diyarbakır halkında bu iradeyi gördük ve bundan memnun olduk. Sur'un Diyarbakır'ın her sıkıntısının bundan sonra Kocaeli'nin sıkıntısı olduğunu buradan ifade ediyoruz' dedi.

Terörle mücadele eden tüm güvenlik güçlerine kolaylıklar dileyen Ceyhan, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır temennisinde bulundu.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar ise heyetin kente yaptıkları ziyaret ve yardımlarından dolayı teşekkür ederek, bölgede yaşanan olaylara karşı hükümetin, parti teşkilatları ve belediyelerinin büyük bir hassasiyet gösterdiğini belirtti.

AK Parti'li başka belediyelerin de katkılarının devam edeceğini anlatan Akar, 'Yapılan şey bir kardeşlik köprüsü, bir dostluk köprüsü kurma hadisesidir. Bundan sonra da inşallah bunu sürdüreceğiz. Bir yürek olarak bütün bu yaraları sarma konusunda el birliği içerisinde olacağız' dedi.

'Allah devletimizden razı olsun'

Heyetin Sur ilçesinde bulunduğu sırada, bir vatandaş da yaşadıkları sıkıntıları ifade ederek, 'Allah onları kahretsin onları perişan etsin. Bizi 50 gündür sokağa atmışlar, perişan olduk. Allah devletimizden razı olsun. Allah başkanımızdan da razı olsun. Destek verdiler, çok şükür kira yardımı aldık. Evimizin ne halde olduğunu bile bilmiyoruz. Sur içindeydik, çoluk çocuğumuzu alıp çıktık' dedi. www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme