AİHM tedbir taleplerini bu savunmayla reddetti

AİHM'in, Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaralı olduğu halde sağlık hizmetine ulaşamadığını iddia eden kişilerin tedbir taleplerini reddetmesine ilişkin kararında, Adalet Bakanlığının gönderdiği yazının etkili olduğu değerlendirildi.

  • 659

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM), Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaralı olduğu halde sağlık hizmetine ulaşamadığını iddia eden kişilerin tedbir taleplerini reddetmesinde, Adalet Bakanlığının, Mahkeme'ye gönderdiği yazının etkili olduğu değerlendirildi.

Alınan bilgiye göre, Bakanlığın AİHM'e gönderdiği yazıda, konuya ilişkin ayrıntılara yer verildi. Yazıda, 23 Ocak ve sonraki sürece ilişkin yaşananların doğru anlaşılabilmesi için özellikle 155 Polis İmdat ve 112 Acil Servis hatlarıyla gerçekleştirilen görüşmelere ilişkin tutanak ve resmi belgelere dayalı bilgilerin esas alınması gerektiği ifade edildi.

Bu kapsamda, 23 Ocak veya öncesi bir tarihte, güvenlik güçleri tarafından başvuranlara karşı herhangi bir silahlı müdahalede bulunulmadığı, yaralı olduğu iddia edilenlerin yer aldığı bölgenin, teröristlerce silahlı eylem yapılan bölge olduğu bildirildi.

Ayrıca bu bölgedeki sokaklarda patlayıcılarla tuzaklanmış çukur ve barikatlar bulunduğu vurgulandı. Yazıda, güvenlik kuvvetleri tarafından, başvuruda yer alan Cudi Mahallesi Bostancı Sokak 23 Numaralı adrese yönelik belirtilen tarihlerde de iddia edildiği gibi herhangi bir bombalama olmadığı kaydedildi.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme