Afganistan'daki DAEŞ sorumlusu öldürüldü

Afganistan'ın Nangarhar kentine ABD insansız hava aracı ile düzenlenen saldırıda Afganistan'daki DAEŞ sorumlusu Hafiz Sayid öldürüldü.

  • 599

KABİL

Afganistan'ın doğu bölgesinde bulunan Nangarhar kentinde ülkedeki ABD güçlerine ait insansız hava aracı ile düzenlenen saldırıda, Afganistan'daki DAEŞ sorumlusu Hafız Sayid ve 11 militanı öldürüldü.

Nangarhar Valiliği Sözcüsü Ataullah Hogyanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin Açin ilçesinde Afganistan'daki ABD güçler ait insansız hava aracı ile düzenlenen saldırıda, DAEŞ'in ülkedeki sorumlusu Hafiz Sayid ile 11 militanın öldürüldüğünü belirtti.

Akşam saatlerinde düzenlenen hava saldırısında DAEŞ'in Açin ilçesinin Abdulhelo bölgesindeki önemli bir toplantısının hedef alındığını dile getiren Sözcü Hogyanay, DAEŞ'in bir silah deposu ve çok sayıda aracının imha edildiğini belirtti.

Açin İlçesi Kaymakamı Haci Galib Mücahed de ABD güçlerine ait insansız hava aracı saldırısında, DAEŞ'in Afganistan sorumlusu olan Hafiz Sayid'in yanı sıra örgütün bazı önemli komutanlarının öldüğü ve yaralandığını teyit etti.

Muhabir: Mohammad Fahim Abed
www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme