Abdullah Gül'den, Erdoğan'a 'AK Trol' şikayeti!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yakın kaynaklar, AK Parti lehine sosyal medya paylaşımı yapan trollerin Gül'ü karaladığı gerekçesiyle, Abdullah Gül'ün durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şikayet ettiğini ileri sürdü

  • 1319

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eski baş danışmanı Ahmet Sever, çarpıcı bir açıklama yaptı.

Cumhuriyet Gazetesi'ne röportaj veren eski danışman Sever, "2014 yazında 'Gül hakkında karalama kampanyası yürüten ve AKP içinden yönetildiği iddia edilen Twitter hesaplarını Köşk deşifre etti' Doğru muydu bu haberler?" sorusuna,  "Doğru, evet. Şu kadarını söyleyebilirim. Kim oldukları, kimler tarafından yönlendirildikleri belli. Öğrenildi. Bugün de baktığınız zaman AK trollerin İstanbul’da değişik yerlerde büroları var. Merkez olarak oralar kullanılıyor. Ve Saray’dan yönlendiriliyor bu AK troller. Talimatlar oradan geliyor. Edindiğim bilgiye göre de bütün bu operasyonu yürüten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank" yanıtını verdi. 

Sever şu ifadeleri kullandı:

"Recep Tayyip Erdoğan’ın o sindirme, korkutma yöntemini desteklemek, etkinleştirmek için bir troll sistemi kuruldu. Bülent Arınç’ın, Abdullah Gül’ün, Hüseyin Çelik’in, Sadullah Ergin’in başına gelenlere bakmak gerek. En küçük eleştirinin ardından hemen harekete geçiliyor, bir mitralyöz gibi kurşun yağmuruna tutuluyor. Öyle bir yapı kurulmuş ki, pek çok insan konuşmayı göze alamıyor. Çünkü ağzını açıp tek kelime ettiğinde müthiş bir saldırıya hedef oluyorsun. Saray’dan işaret verildiği, hedef gösterildiği anda troller gereğini yapıyor. Trollerin başvurdukları yöntem ortada. Yalan, iftira, linç, şantaj, tehdit, hakaret... Dinin yasakladığı her yola dindar adı altında başvuran bir troll şebekesi ile karşı karşıyayız. Ve bundan rahatsız olmayan bir parti yönetimi var"

Sever'den çarpıcı iddia: "Gül'e destek %76'ydı"

AK Parti'de Erdoğan sonrası genel başkanlık için temayül yoklamasında Gül'ün birinci geldiğini söyleyen eski danışman, "O dönemde kendisinin yanında çalıştığım için ben de biliyordum. Abdullah Gül’e çıkan destek yüzde 76’ydı. Ahmet Davutoğlu’na çıkan destek de yüzde bir civarındaydı. Arada korkunç bir uçurum var. İşin tuhaf tarafı da orada. Tabanın görüşü bizim için çok önemli, deyip tabanın görüşünü dikkate almadan bildiğini okumak ancak bu kadar olur" diye konuştu. 

Bakmadan Geçme