AB'de vize serbestisi için çelişkili açıklamalar!

AB Komisyon Başkanı Schulz'un terörle mücadele yumuşatılmadan vize serbestisi olmaz açıklamasının ardından bugün yapılan açıklamada, Türkiye'nin Terörle Mücadele Yasası'nda değişiklik yapmayı reddetmesinin Ankara ile varılan anlaşmayı sona erdirmeyeceği ifade edildi

  • 1311

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Türkiye'ye vize serbestisi konusundu anlaşmanın sağlanamayacağı konusunda açıklamalarda bulunmuştu.

Schulz, Türkiye'nin vize serbestisi için gerekli terörle mücadelenin yumuşatılması dahil 72 şartı yerine getiremeyeceğini düşündüğünü ifade etmiş anlaşmanın bu şartla sağlanabileceğini açıklamıştı. 

Ancak bugün yapılan açıklamada ise Türkiye'nin Terörle Mücadele Yasası'nda değişiklik yapmayı reddetmesinin Ankara ile varılan anlaşmayı sona erdirmeyeceği ifade edildi.

AB Komisyonu, Türkiye'nin Terörle Mücadele Yasası'nda değişiklik yapmayı reddetmesinin Ankara ile varılan anlaşmayı sona erdirmeyeceğini duyurdu. Komisyon Sözcüsü, Margaritis Schinas konu üzerinde çalışmalarının devam ettiğini belirtti, sürecin sonlanmadığına vurgu yaptı. 

 

Bakmadan Geçme