65 yıl sonra nikaha kavuşan Ermeni asıllı çift

Diyarbakır'da 65 yıllık birlikteliğin ardından resmi nikaha kavuşan Ermeni asıllı çiftten Sıtkı Eken de yaşamını yitirdi.

  • 694

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da 65 yıllık birlikteliğin ardından resmi nikaha kavuşan Ermeni asıllı çiftten Sıtkı Eken de yaşamını yitirdi.

Yıllar önce yakınlarının Hollanda, Kanada ve Suriye'ye göç etmesine rağmen topraklarından kopamayarak Diyarbakır'da yaşamayı tercih eden ve Sur ilçesindeki Meryem Ana Kilisesi'nin bahçesindeki tek odalı evde hayatını sürdüren 85 yaşındaki Eken, tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde vefat etti.
Eken, Meryem Ana Kilisesi'nde düzenlenen ve yurt dışında yaşayan yakınları ile Diyarbakır'daki sevenlerinin katıldığı cenaze törenin ardından Yenişehir ilçesindeki Süryani Mezarlığı'nda eşi Beyzar'ın yanına defnedildi.

Surp Giragos Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Gafur Türkay, Eken'in 2014'te ölen eşi Beyzar ile yaşamının tamamını Diyarbakır'da geçirdiğini belirterek, 'Eşini kaybettikten sonra büyük bir yalnızlık yaşıyordu. Sürekli yanına gelir giderdik ama o kendini hep yalnız hissediyordu' dedi.

'Sur'daki olaylardan büyük üzüntü duydu'

Türkay, Sur ilçesinde yaşanan olaylardan büyük üzüntü duyduğunu kaydederek, 'Meryem Ana Kilisesi'nde çoğu zamanda silah sesleri altında yaşıyordu. Bu da onu çok üzüyordu. 'Bir an önce olaylar bitsin, insanlar ölmesin' diye duygularını dile getirirdi' ifadelerini kullandı.

'Olaylar bizi derinden üzüyor'

Sur'daki terör saldırılarını değerlendiren Akbulut, 'Süryaniler olarak hepimiz bu olaylara çok üzülüyoruz. Olaylar bizi derinden üzüyor. 'Diyarbakır'da nasıl böyle bir şey olabiliyor' diye tedirgin oluyoruz. Hiçbir insanın burnu dahi kanasın istemiyoruz' dedi.

Muhabir: Ahmet Kaplan

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme