65 milyon TL bankalarda sahiplerini bekliyor

  • 1395

Bankalarda 10 yıldır işlem yapılmayan hesaplarla ilgili yapılan çağrılar fayda etmedi, mudiler yaklaşık 65 milyon lirayı yine bankalarda unuttu.

5411 Sayılı Bankacılık Kanununun 62. maddesine göre, bankalardaki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi veya herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zaman aşımına tabi oluyor.

Bankalar bu çerçevede zaman aşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacaklara ilişkin duyurularını şubat ayından itibaren internet sitelerinden yayımlamış, zaman aşımı listesinde isim ve hesap bilgileri yer alan müşterilerin 15 Haziran 2015 tarihine kadar hesaplarının bulunduğu şubeye kimlik belgeleri ile başvurmaları gerektiğini duyurmuştu.

Hatta Türkiye Bankalar Birliği (TBB), zaman aşımına uğramış mevduat, emanet ve alacakların listesini yayımlamıştı. Ancak bu çağrılar ve duyurular fayda etmedi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) verilerinden derlenen bilgilere göre, sadece bazı hesap sahipleri bankalara başvuruda bulundu, binlerce mudi yaklaşık 65 milyon liraya denk gelen parasını hatırlamayarak yine bankalarda bıraktı.

Unutulan hesaplar TMSF'ye

Bankalarda zaman aşımına uğramış olan mevduat, katılım fonu ve alacaklara sahip hak sahiplerinin başvuruda bulunmaması nedeniyle TMSF'ye devredilen miktar bu yıl gecikme bedeli dahil 64,8 milyon lira olarak gerçekleşti.

Bakmadan Geçme