3 aile için başladılar 10 bin kişiye ulaştılar

Bursa'da ihtiyaç sahibi 3 aileye destek olmak amacıyla babasıyla yola çıkan esnaf Muhammed Korkmaz, kurduğu dernekle, 1,5 yılda, aralarında Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu ihtiyaç sahibi 2 bin 150 aileye gıda ve temel ihtiyaç malzemesi yardımında bulundu.

  • 729

Bursa'da ihtiyaç sahibi 3 aileye destek olabilmek ve kendine ait iş yerinde mesaisinden artan zamanlarını değerlendirmek amacıyla 1,5 yıl önce babasıyla dernek kuran esnaf, bugüne kadar aralarında Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu 10 binin üzerinde kişiye yardım ulaştırdı.

Yetiş-Tim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed Korkmaz (38), AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisine ait iş yerinde bazı özel firmalara danışmanlık hizmeti verdiğini belirtti.

Derneği, mesaisinden arta kalan zamanını değerlendirmek için bir grup arkadaşının katkılarıyla 2014 yılında merkez Yıldırım ilçesi Sinandede Mahallesi'nde kurduğunu belirten Korkmaz, yardım faaliyetlerinde iki hayırsever iş adamı ve babası Fuat Korkmaz'dan büyük destek gördüğünü işaret etti.

'Hedefimiz 3 aileye destek olmaktı'

İmkanları ölçüsünde birkaç ailenin geçimini sağlamasına yardımcı olmak için yola çıktıklarını ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:

'İlk önce hedefimiz 3 aileye destek olmaktı. Bu ailelere kendi olanaklarımızla yardımda bulunduk. Babam da emekli, onun da bol vakti var. O da çalışmalarımıza katıldı. Daha sonra bize iki bağışçı iş adamı da katıldı. Onlar derneğin temel taşlarını oluşturdu. İlk sene 50 aileye ulaşma hedefimiz oldu. İş adamlarının gönül vermeleriyle ilk yılda hedeflediğimizden daha fazla kitleye, bin aileye ulaştık. Derneğimizi kuralı 1,5 yıl oldu ve bu sürede 2 bin 150 aileye ulaştık. Yani 10 binin üzerinde kişiye yardım götürdük.'

Korkmaz, Bursa'da ihtiyaç sahibi vatandaşların yanı sıra Suriyeli sığınmacılara ve başka ülkelerden mültecilere gıda ve temel ihtiyaç malzemelerini ulaştırmayı sürdürdüklerini anlattı.

Derneğin adında yer verdikleri gibi ihtiyaç duyan herkesin yardımına yetişmeye çalıştıklarını dile getiren Korkmaz, 'Kimseyi aç bırakmamak için gece bile olsa ulaşmaya çalışıyoruz. Devletimizin kurduğu nice çadır ve kamplar var. Biz de ihtiyaç sahiplerine küçücük de olsa katkıda bulunmaya çalışıyoruz' dedi.

Korkmaz, her bir aileye iki ay yetecek gıda yardımında bulunduklarını, bunun yanı sıra varsa çocukları için oyuncak, giysi, bebek bezi götürdüklerini sözlerine ekledi.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme