2015-2016 yılı şampiyonu Beşiktaş

Kara kartal muradına erdi yer siyah gök beyaz, şampiyon Beşiktaş... Siyah beyazlı takım, 1 puan alsa dahi mutlu sona ulaşacağı Osmanlıspor maçını 3-1 kazanarak ligde 14. kez şampiyon oldu. VodafoneArena'da bir şölen havasında geçen karşılaşmada Beşiktaş'ın gollerini Marcelo (Dk.21 ve 24) ile Mario Gomez (Dk.48) attı. Osmanlıspor'un tek gölünü 74'te Webo kaydetti.

Yer siyah gök beyaz, şampiyon Beşiktaş... Siyah beyazlı takım, 1 puan alsa dahi mutlu sona ulaşacağı Osmanlıspor maçını 3-1 kazanarak 14. lig şampiyonluğuna ulaştı. VodafoneArena'da bir şölen havasında geçen maçta Beşiktaş, Marcelo (Dk.21 ve 24) ile Mario Gomez (Dk.48) ile ağları havalandırdı. Osmanlıspor'un tek sayısı 74'te Webo'dan attı.

 

Beşiktaş 3-1 Osmanlıspor (Beşiktaş şampiyon)

 

İŞTE İLK 11'LER:

Beşiktaş: Tolga, İsmail, Tosic, Marcelo, Beck, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Gökhan Töre, Sosa, Mario Gomez
 

Osmanlıspor: Ahmet, Pintos, Szukala, Uğur, Muhammed, Musa, Mehmet, Lawal, Ndiaye, Delarge, Rusescu MAÇIN GOL POZİSYONLARI
 

21. dakikada Gökhan Töre'nin sağ taraftan kullandığı kornere kafayı ile karşılayan Marcelo, topu ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.
24. dakikada BJK korner kullandı. Savunmadan seken topa Oğuzhan vurdu, savunmadan seken topu önünde bulan Marcelo, yerden çok düzgün bir vuruşla topu filelere gönrderdi: 2-0.
48. dakikada Quaresma seri çalımlarla ceza alanına ilerledi, ara pasında Gomez, sağ kanattan şık hareketlerle ceza sahasına sızdı plase bir vuruşla ağları havalandırdı: 3-0.
74. dakikada Torje'nin kullandığı kornerde Tolga boşa çıktı, Webo da topu zorlanmadan filelere gönderdi: 3-1.

 

2015-2016 yılı şampiyonu Beşiktaş

STAT TAMAMEN DOLDU
Kara kartalların şampiyonluk için sahaya çıktığı Osmanlıspor maçına siyah-beyazlı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Maçtan saatler önce Beşiktaş Köyiçi ve stat etrafında toplanmaya başlayan taraflarlar, meşaleler yakıp, şampiyonluk şarkıları söyleyerek coşkusunu yansıttı. Taraftarlar, 41 bin 903 kişi kapasiteli yeni statları VodafoneArena'nın tribünlerini tamamen doldurarak BJK'yi coşkulu bir şekilde destekledi.            

KARTAL YUVASI PARA BASTI
Beşiktaşlı taraftarlar, kulübün lisanslı ürünlerini satan Vodafone Arena'nın içindeki Kartal Yuvası mağazasına adeta akın etti.

Siyah beyazlıların yoğun ilgisi nedeniyle mağazadaki bazı ürünler "yok" sattı. Mağazaya başka şubelerden takviye yapıldı.      

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Beşiktaş'ın şampiyonluğunu ilan ettiği karşılaşma dolayısıyla polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Maçtan önce stat etrafındaki yollar trafiğe kapatıldı, siyah beyaza gönül verenler üst aramasından sonra içeri girdi. Taraftarların stada giriş yaptıkları bazı kontrol noktalarında keşmekeş 
yaşanırken, polisler müdahalede bulunarak olayların büyümesini önledi.

22 FUTBOLCU, 3 HAKEM İLE BİRLİKTE 43 MİNİK SAHADA
Müsabaka öncesi seremonide çocuk furyası vardı. 22 futbolcu, 3 hakem ile birlikte siyah beyazlı takımın İstanbul’daki son maçına toplam 44 minik çocuk çıkarak yer alması dikkat çekti.

KARNAVAL HAVASINDA MÜSABAKA

Beşiktaşlı taraftarlar maç sabahı önce köy içinde toplandılar ardından toplu halde meşaleler yakarak stada akın ettiler. Müsabakanın başlamasına 2 saat kala tribünleri dolduran ve marşlar söyleyen siyah beyazlı taraftarlar tam bir karnaval havası yaşattılar.

TARAFTARDAN HAKEMLERE PROTESTO

Mükabakayı yönetecek hakemler maç öncesi ısınma hareketlerine çıktıklarında tribünlerden tarafından protesto edilerek ıslıklandılar. Osmanlısporlu futbolcular ise taraftarlara alkışla karşılık vererek coşturdu.

41.903 KOLTUK DOLDU
Beşiktaşlı taraftarlar maç öncesi Vodafone Arena Stadını akın etti. Yönetici Umut Güner “İnanılmaz, anlatılmaz sorunlar yaşadık. Yurt 
dışı ve yurt içinden gelen talepler yüzünden çok sıkıntı yaşadık. Tribünlerdeki 42 bin 1903  koltuk tamamen doldu. Taraftarlarımız bizleri her zaman desteklediler Teşekkür ederiz” açıklamasını yaptı.

TÜM FUTBOLCULAR AİLELERİNİ MAÇA GETİRDİ
Beşiktaşlı futbolcular dün ikinci kaptan Necip Uysal'ın isteği ile Osmanlıspor maçına davet edildiler. Quaresma, Sosa, Atiba, Gomez'in eşleri maçı formalarla izlediler ve desteklediler.

 

Fikret Orman: Hiçbir zaman umudumu kaybetmedim

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, futbol takımının şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından açıklamalar yaptı.

 

"Umudumu hiçbir zaman umudunu yitirmedim" diyen Orman, şöyle konuştu:

 "En çok Beşiktaşlıları mutlu ettiğim için mutluyum, inşallah niceleri bize nasip olur. Hiçbir zaman umudumuzu kaybetmedik, ben Beşiktaşlıyım, Beşiktaşlılar hiçbir zaman umudunu kaybetmez."

 

Şenol Güneş: "Fenerbahçe de iyiydi ama biz..."

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, şampiyonluklarını ilan ettikten sonra ilk açıklamasını yaptı.

 

İşte tecrübeli hocanın o sözleri:
"Şampiyonluğu hak ettik. Beşiktaş, hak ettiği yerde. Herkesin alnından öpüyorum. Herkesin hikayesi farklı. 7 yıl sonra, başkanın olağanüstü gayreti ve yönetim kurulu ile birlikte bunu hak etmişti. Şampiyonluğu hak etmiştik şampiyon gibi oynadık. Herkese teşekkür ediyorum. İki takım yarıştı, başarısız diye bir şey yok. Fenerbahçe de iyi takım ama biz daha iyiydik. İnşallah bu şampiyonluk bize daha güzel günleri getirir"

Şenol Güneş şu mesajları da verdi:

“Tablo ortaya çıktıktan sonra resim de güzel bakması da güzel. Herkes mutlu. Oyuncularım keyifle oynadılar. Fenerbahçe’yi de tebrik ediyorum. Biz onlardan daha iyiyiz. 17 takımla oynadık. Herkes Beşiktaş’a sevgiyle saygıyla baktı. Oynadığımız maçlarda rakibe üstünlük sağlamaya çalıştık. Daha önce şampiyonluğu ilan edebilirdik. Herkes görevini yaptı. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Kendi hikayelerini yazdılar. Başkan ve yönetim kurulu olağanüstü çalıştı.”

 

Mario Gomez'dan rekor

Osmanlıspor filelerini de havalandırarak toplam gol sayısını 28'e çıkaran Mario Gomez, kara kartalların bir sezonda resmi maçlarda en çok gol atan yabancı oyuncusu oldu.

Beşiktaş'ta bu sezon attığı gollerle siyah-beyazlı ekibi şampiyonluğa taşıyan isimlerin başında gelen Mario Gomez, Osmanlıspor karşısında takımını 48. dakikada 3-0 öne geçirdi. Bu golle Alman oyuncuyu yeni bir rekorun sahibi oldu.

Beşiktaş formasıyla gol sayısını 28'e çıkaran Mario Gomez, siyah-beyazlı takımın bir sezonda resmi maçlarda en fazla gol atan yabancı oyuncusu oldu.

Kara kartalların, geçen hafta Galatasaray'ı 1-0 yendiği maçın golünü atan Alman futbolcu, 27 golle Senegalli Demba Ba'ya ait olan rekoru egale etmişti.

Süper Lig'de 26 golle gol krallığı yarışında zirvede yer alan Alman futbolcu, son beşlig maçında da gol atmayı başardı.

 

Beşiktaş yeniden devler liginde

 

2015-16 sezonunda Spor Toto Süper Lig’de şampiyon olan BJK, 2016-17 sezonunda ülkemizi UEFA Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek.

Spor Toto Süper Lig’deki 14. şampiyonluğuna ulaşan Beşiktaş, 6. kez UEFA Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterecek.

Beşiktaş daha önce; 1997-1998, 2000-2001, 2003-2004, 2007-2008 ve 2009-2010 sezonlarında UEFA Şampiyonlar Ligi’de grup maçları oynamıştı.

Beşiktaşın da yer alacağı UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup kuraları, 25 Ağustos 2016’da Monaco’da düzenlenecek törenin ardından belli olacak. Gruplarda birinci maçlar 13-14 Eylül tarihleri arasında, son mücadeleler ise 6-7 Aralık’ta yapılacak. Dev final ise 3 Haziran 2017’de Cardiff’teki Millennium Stadı’nda oynanacak.

 

 

İkinci golümüzün anonsu Kadıköy'den duyulmadığı için tekrarlandı. 

 

Kadıköy'den duyulmadı

 

 

Osmanlıspor ile şampiyonluk maçına çıkan Beşiktaş, Marcelo’nun 21 ve 24. dakikalarda attığı gollerle 2-0 öne geçerek tüm stadı coşturdu!

Vodafone Arena’nın anonsçusu golleri “Şampiyonun golü…” diyerek anons ederken, ikinci golden sonra ise “Kadıköy’den duyulmadı” diyerek tüm tribünleri coşturdu! 

 

MAÇTAN DAKİKALAR...

MAÇ DETAYI

2015-16 SEZONU ŞAMPİYONU BEŞİKTAŞ #ŞerefiyleHakkıyla #ŞampiyonBeşiktaş

Quaresma çıktı, Cenk oyunda.

Oğuzhan çıktı, Necip oyunda.

Osmanlıspor, Webo'nun attığı golle farkı ikiye indirdi.

Oğuzhan sarı kart gördü.

Gökhan çıktı, Kerim oyunda.

Rusescu çıktı Webo oyunda

Rusescu sarı kart gördü.

Delarge çıktı Torje oyunda

Mehmet çıktı, Erdal oyunda.

Gomez'in golünden sonra futbolcularımızın sevinci

Ricardo Quaresma'nın pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Mario Gomez, Uğur Demirok'tan sıyrıldıktan sonra yerden şutunu çekti, top kaleci Ahmet Şahin'in sağından ağlarla buluştu.

|GOOOOOL| |GOOOOOOOOLLL| |GOOOOOOOOOOOOOLLLLLL| SUPER MARIO GOMEZ

Vodafone Arena'da ikinci yarı başladı.

Takımımız soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Jose Sosa'nın pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Ricardo Quaresma, kaleci Ahmet Şahin'in ileride olduğunu görüp rabona vuruşu ile şansını denedi ancak üst direğe çarpan top oyun alanının dışına çıktı.

Oğuzhan Özyakup'un yerden pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Jose Sosa'nın çektiği şut üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

Marcelo'nun gol sonrası sevinci

Mehmet Güven'den dönen topla ceza sahasının hemen içerisinde buluşan Marcelo Guedes'in gelişine yerden çektiği şut kaleci Ahmet Şahin'in solundan ağlarla buluştu.

|GOOOOOL| |GOOOOOOOOLLL| |GOOOOOOOOOOOOOLLLLLL| MARCELO GUEDE

S

Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Gökhan Töre geçti. Gökhan Töre'nin ortasına arka direkte iyi yükselen Marcelo Guedes'in kafa vuruşunda top kaleci Ahmet Şahin'in sağından ağlarla buluştu.

|GOOOOOL| |GOOOOOOOOLLL| |GOOOOOOOOOOOOOLLLLLL| MARCELO GUEDES

Gökhan Töre'nin pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Jose Sosa'nın yerden çektiği şut az farkla kalenin solundan dışarı çıktı.

Ricardo Quaresma'nın Musa Çağıran'a yaptığı faulün ardından sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Tiago Pinto geçti. Tiago Pinto'nun ortası ile altıpasa yakın bir noktada bomboş pozisyonda buluşan Musa Çağıran'ın kafa vuruşu az farkla üstten dışarı çıktı.

Musa Çağıran'ın ceza sahası yayının hemen dışından yerden çektiği şut kaleci Tolga Zengin'de kaldı.

 

 

 

 
2015-2016 yılı şampiyonu Beşiktaş
2015-2016 yılı şampiyonu Beşiktaş

Bakmadan Geçme