150 Suriyeli aile Şanlıurfa'daki çadır kente yerleştirildi

Esed güçleri ve Rusya'nın Türkmendağı'na düzenlediği saldırılar nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin bir kısmı Şanlıurfa'daki çadır kente yerleştirildi.

  • 555

Esed güçleri ve Rusya'nın Türkmendağı'na düzenlediği saldırılar nedeniyle Türkiye'ye sığınan 150 Suriyeli aile Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki konaklama tesislerine yerleştirildi.

Hatay'ın Yayladağı sınırına gelerek Türkiye'ye geçen Türkmen, Kürt ve Arap sığınmacıların bir kısmı buradaki işlemlerinin ardından, AFAD tarafından otobüslerle Suruç'taki çadır kente getirildi.

İlk olarak bekleme çadırlarında çorba ikram edilen misafirlerin daha sonra kayıt işlemleri yapıldı. Sağlık taramasından geçirilen çocuklara kızamık ve kabakulak aşısı uygulandı.

İşlemleri tamamlanan Suriyeliler, görevlilerce belirlenen çadırlarına geçti. Suruç Konaklama Tesisi Müdürü Mehmet Han Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hatay'ın Yayladağı ilçesinden yaklaşık 2 bin Suriyeli'nin geldiğini belirtti.

Sığınmacıların kayıt işlemlerinin sürdüğünü belirten Özdemir, 'Bize gelen bütün kardeşlerimize elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Bugün 150 aile geldi, kayıt işlemi yapılan misafirlerimiz çadırlarına yerleştirildi ve kendilerine malzemeleri verildi. Misafirlerimiz AFAD kartlarıyla alışverişlerini yapabiliyorlar' dedi.

Sığınmacılar ise kendilerine yardım eden yetkililere teşekkür etti. www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme