120 korsan uydu kanalının yayını kesildi

Tarlaları villa arazisi, aromalı şeker bal, bozuk kapsülleri, şifalı bitkisel ilaç olarak pazarlayan uydu kanallarındaki sahtekarlara büyük şok. İngiltere'den getirdikleri sahte lisanslarla korsan televizyon kurarak sinema filmleri ve dizileri telifsiz olarak yayınlayan bu dolandırıcılara TÜRKSAT dur dedi.

  • 1409

TÜRKSAT, uydu kanallarındaki dolandırıcılara dur dedi. İngiltere'den getirdikleri sahte lisanslarla TÜRKSAT uydusuna çıkarak sinema filmleri, dizileri ve tv programlarını telifsiz olarak yayınlayan bu TV kanalları sahte bal satarak halkın sağlığı ile oynuyorlardı.

MİLYONLARCA İNSANI DOLANDIRDILAR

Sahte ballar üzerindeki denetimler artınca tarlaları parselleyerek villa arazisi olarak pazarlayan bu dolandırıcılar son olarak bozuk kapsülleri şifali bitki olarak izleyicilere pazarlıyorlardı. Sahte yarışmalarla kontör dolandırıcılığı yapan bu kanallara TÜRKSAT dur dedi. İzleyicilerden, mağdurlardan, TV kanallarından gelen ve yapımcılardan gelen sayısız şikayet üzerine harekete geçen TÜRKSAT 120 korsan televizyonun yayınını durdurdu.

KORSAN DOLANDIRICILAR ANKARA'DA KULİS ÇALIŞMASI YAPIYOR

Yayının durdurulması üzerine harekete geçen korsan televizyon kanalları, Ankara'ya akın ederek kapatma işleminin durdurulması için yoğun kulis çalışması içerisine girdi. TÜRKSAT yönetimi ise korsan televizyon kanallarından Türkiye'deki resmi prosedüre uygun davranmasını, Türkiye'den uydu lisansı alarak RTÜK kurallarına uygun hareket etmesini istiyor.

BÜYÜK FİRMALAR HALA YAYINDA

120 korsan Tv kanalının TÜRKSAT tarafından yayınına son verilirken, büyük firmalara ait bazı kanalların hala hukuksuz ve kuralsız bir şekilde yayıncılığa devam ettiği görüldü. Telifsiz olarak sinema filmleri ve TV kanallarının dizilerini yayınlamaya devam eden bu kanallar, tüm şikayetlere rağmen halkı mağdur eden reklamları yayınlamaya devam ettiği görüldü.

ŞİMDİ BU SORULARA CEVAP ARANIYOR

TÜRKSAT'ın bu kapatma kararından sonra kamuoyu şu sorulara cevap arıyor:

1-Bu konuda bir çok yayın yapmamıza rağmen neden 1 yıl boyunca beklendi?

2-Bu korsan TV kanallarının TÜRKSAT'tan yayına çıkmasına neden izin verildi?

3-Bu dolandırıcılığa neden yıllarca izin verildi?

4-RTÜK'ün bütün kurallarına uyan ulusal ve yerel televizyon kanalları, korsan uydu kanallarının bütün filmleri ve dizileri telifsiz olarak yayınlaması nedeniyle büyük mağduriyet yaşadı. Bu mağduriyet nasıl giderilecek?

Bakmadan Geçme