12 Mart bayramında, bayramın banisi unutuldu!

Milletvekilliği döneminde Meclis'e İstiklal Marşının Kabulünü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü İlan Edilmesi Hakkında Kanun Tasarısı sunarak, İstiklal Marşı'nın kabul edildiği gün olan 12 Mart'ı Anma günü kabul ettiren AK Parti 22 ve 23. ve 24. Dönem Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir Samsun'daki kutlamalarda bile unutuldu..

  • 569

Milletvekilliği döneminde Meclis’e İstiklal Marşının Kabulünü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü İlan Edilmesi Hakkında Kanun Tasarısı sunarak, İstiklal Marşı’nın kabul edildiği gün olan 12 Mart’ı Anma günü kabul ettiren AK 22 , 23. ve 24.  Dönem Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir Samsun’daki kutlamalarda bile unutuldu..

İstiklal Marşının Kabulünü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü İlan Edilmesi Hakkında Kanun Tasarısı ile bugünü ulusal bayram ilan ettiren Cemal Yılmaz Demir’in kutlamalarda adı dahi anılmadı.

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ve 2 Milletvekilinin Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile bayram haline gelen günün banisi...

Demir, İstiklal Marşı'nın kabul günü hakkında meclise şu yasa teklifini sunmuştu:

MADDE 1- (1) 12 Mart, İstiklal Marşının kabulünü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günüdür. Anılan günde bütün kamu kurum ve kuruluşlarının öncülüğünde, halkımızın ve sivil kuruluşların iştiraki ile anma törenleri düzenlenir.

MADDE 2- (1) İstiklal Marşının kabulünü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma törenleri ile ilgili yönetmelik, bu Kanunun yayımı tarihinden itibaren dört ay içinde İçişleri, Milli Eğitim ile Kültür ve Turizm bakanlıklarınca müştereken  çıkarılır.

MADDE 3- (1) Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- (1) Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

GENEL GEREKÇE

Milletlerin ortak geçmişlerini, geçirdikleri zor zamanları,  bu zamanlarda sahip oldukları ve hiç yitirmedikleri umutları ve arkasından elde ettikleri zaferleri aksettiren eserler olan milli marşlar, ait oldukları milletlerin bağımsızlık göstergelerindendir. İstiklal

Marşımız da Milletimizin Kurtuluş Savaşı yıllarındaki birliğini, beraberliğini, içinde bulunulan durumu, bağımsızlık ümitlerini ve inançlarını yansıtmaktadır.

Mehmet Akif  Ersoy tarafından yazılan ve Türk Milletinin Kurtuluş Savaşına olan inancının, cesaretine ve gücüne olan güveninin, bağımsızlığa ve yurduna  olan bağlılığının mısralara dökülmüş şekli olan İstiklal Marşı, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilmiştir.

Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesini ifade eden ve adını da buradan alan İstiklal Marşımızın kabul edildiği 12 Mart gününün resmi olarak İstiklal Marşının kabulünü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü olarak ilanı ile bu günün geniş çapta ve sistemli bir şekilde tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil kuruluşların katılımı sağlanmak suretiyle anılması ve gelecek kuşaklara İstiklal Marşının ve Türk Milletinin geçirdiği en zor dönemlerde yaşamış ve bu günlerin kendinde ve Türk Halkında uyandırdığı duyguları ve düşünceleri eserlerine aksettirmiş olan  Mehmet Akif Ersoy’un anlatılması sağlanacaktır.

Tasarı ile; Kurtuluş Savaşı sırasında Türk Halkının bir amaç etrafında birleşmesini sağlayan, manevi bağlarını güçlendiren ve o günlerin heyecanını, coşkusunu, Kurtuluş Savaşının amacını ve ruhunu, milletin bağımsızlık istek ve azmini en güzel şekilde dile getiren İstiklal Marşımızın kabul edildiği 12 Mart gününün, İstiklal Marşının kabulünü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü olarak ilan edilmesi öngörülmektedir.

MADDE GEREKÇELERİ

MADDE 1- Madde ile; 12 Mart gününün İstiklal Marşının kabulünü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü olarak ilan edilmesi ve bu günde bütün kamu kurum ve kuruluşlarının öncülüğünde, halkımızın ve sivil kuruluşların iştiraki ile anma törenleri düzenlenmesi öngörülmektedir.

MADDE 2- Madde ile; bu Kanunun yayımı tarihinden itibaren dört ay içerisinde İçişleri, Milli Eğitim ile Kültür ve Turizm bakanlıklarınca müştereken, İstiklal Marşının kabulünü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma törenleri ile ilgili yönetmeliğin çıkarılması öngörülmektedir.

MADDE 3- Yürürlük maddesidir.

MADDE 4- Yürütme maddesidir.

Bakmadan Geçme