'Yeni bir darbe mi planlıyorsunuz'

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın, Cumhurbaşkanı için sarf ettiği 'Ya adam gibi gider. Ya da gitmek zorunda kalır' sözü tepkiyle karşılandı. İşte o tepkilerden biri: 'Cumhurbaşkanını yüzde birlik oyunuzla, normal demokratik yollarla gönderemeyeceğinize göre, yine yeni bir darbe mi planlıyorsunuz?'

  • 2214

 Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans desteği sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Koza İpek Holding şirketlerine yönelik aramalara tepki gösteren Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için sarf ettiği "Ya adam gibi gider. Ya da gitmek zorunda kalır" sözü tepkiyle karşılandı. En sert tepkilerden birini Haber Platosu yazarı  İşte o tepkilerden biri: "Cumhurbaşkanını yüzde birlik oyunuzla, normal demokratik yollarla gönderemeyeceğinize göre, yine yeni bir darbe mi planlıyorsunuz?"


İşte Mustafa Toygar'ın yazdıkları:

           Amerika’nın yareni Fetullah Gülen’in sözcüsü Ekrem Dumanlı, Akın İpek'in sahibi olduğu Kanaltürk TV'de, Cumhurbaşkanı Sayın R. Tayyip Erdoğan için söyledikleri gerçekten çok ilginç. İlginç olduğu kadar, Cemaatin ne kadar darbeci ve en hafif ifadesiyle jakobenist olduğunu ifade eden bir anlayışa sahip olduklarını ifşa ediyor. "Ya adam gibi gider. Ya da gitmek zorunda kalır. Vicdanlar kaldırmayınca ne olacak? 'Ben sizin üstünüze bindim daha da inmem.' diyor. Böyle olur mu? Gider abicim gider. Bu gidişle Türkiye'nin tabanı sola kayar."

          CEMAATİN YÜZDE BİRLİK OYU, TÜRKİYE'NİN TABANI MI OLUYOR?

          Dumanlı’ın, burada dikkat çeken bir ifadesi daha var; “Bu gidişle Türkiye'nin tabanı sola kayar." Şimdi Cemaat kendini sağcı olarak tanımlıyor ya, AKP, Cemaatin ipliğini pazara çıkardıktan sonra, Cemaat oylarını; CHP ve HDP’ye vermeye başladı ya, bunlar zannediyor ki dünya kendi etraflarında dönüyor. Yüzde birlik oyunuz vardı, onu da verdiniz sola, bitti. Siz kendinizi yüzde birlik oyla, Türkiye’nin tabanı mı sayıyorsunuz?

          YENİ BİR DARBE HAZIRLIĞI MI VAR?

           Gelelim esas mevzumuza, Fetullah Gülen’in sözcüsü Ekrem Dumanlı, Cumhurbaşkanını kastederek ; “Ya adam gibi gider. Ya da gitmek zorunda kalır.” diyor. Yeni bir darbe hazırlığı mı bu? Siz beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz, neticede ilk defa halk oylaması ile ilk turda yüzde 52 oy alarak gelmiş bir cumhurbaşkanı var. Ben de eleştiriyorum, eleştirmeye de devam edeceğim. Bir zamanlar, Cemaatin devlet içinde kadrolaşmasına yardımcı olduğu için eleştirmiştim. Zaman gazetesinin, bir zamanlar devletin tüm kurumlarında, resmi gazete misali başköşeye yerleştirildiği için eleştirdim. Başta çözüm süreci olmak üzere, pek çok konuda eleştirdim….Cumhurbaşkanını yüzde birlik oyunuzla, normal demokratik yollarla gönderemeyeceğinize göre, yine yeni bir darbe mi planlıyorsunuz?

Bakmadan Geçme