'Yaşam' için çalan telefonu kamera şakası sandı

Antalya'da böbrek nakliyle hayata tutunan Tahtacı, 'Kadavra listesine yazıldıktan bir hafta sonra telefonum çaldı, 'Çabuk hastaneye gel, organ çıktı' dediler. Kamera şakası sandım, başta inanmadım' dedi.

  • 726

ANTALYA

Muratpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde işçi olarak çalışan 55 yaşındaki Tahtacı, bel ağrısı şikayetiyle başvurduğu hastanede böbrek yetmezliği rahatsızlığı olduğunu öğrendi.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tahlillerde hastalığının ilerlediği tespit edilen Tahtacı, bir ay diyaliz tedavisi gördü. Tahtacı, ardından böbrek nakli için organ nakli ruhsatını alan Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kadavra listesine kayıt yaptırdı.

Listeye alındıktan bir hafta sonra telefonla aranarak hastaneye davet edilen Tahtacı, Organ Nakli Sorumlu Hekimi Uz. Dr. Tuğrul Çakır ve ekibi tarafından kadavradan gerçekleştirilen nakille sağlığına kavuştu.

Tahtacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, kadavra listesine yazıldıktan bir hafta sonra beklediği organın bulunduğunu belirterek, 'Bir akşam telefonum çaldı, 'Çabuk hastaneye gel, organ çıktı' dediler. Kamera şakası sandım, başta inanmadım, 'Hocam kamera şakası yapıyor herhalde' dedim. Sonra hocamı tanıdım ama gerçekmiş. Altın bulmuş kadar sevindim. Buraya geldik, nakil oldum. Şimdi çok iyiyim' dedi.

Muhabir: Ayşe Yıldız

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme