'Türkmenler de masaya oturmalı'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Suriye görüşmeleri ile ilgili olarak 'Eğer Türkmenleri de masaya oturturlarsa o zaman Suriye sorununun çözümünde kesintisiz destek oluruz' dedi.

  • 624

TBMM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin Suriye görüşmelerinde Türkiye'nin çıkarlarını koruyan politika izlemesi ve Türkmenleri de masaya oturtması halinde Suriye sorununun çözümü için her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin birçok alanda sorunları bulunduğunu, temel sorunlardan birinin ise dış politika olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, önümüzdeki günlerde Cenevre'de uluslararası bir Suriye toplantısı yapılacağını hatırlattı.

'Türkmenler mayasa oturmalı'

Kılıçdaroğlu, şunları belirtti:

'Eğer orada gerçekten de Türkiye'nin çıkarlarını koruyan bir politika izlerlerse biz hükümete her türlü desteği veririz. Açık ve net söylüyorum; biz ülkemizi seviyoruz. Ortadoğu'da daha güçlü olmak istiyoruz. Eğer Türkmenleri de masaya oturturlarsa ki oturtmaları gerekiyor, o zaman Suriye sorunun çözümünde kesintisiz destek oluruz.'

'Karnım ağrımıyor'

Kemal Kılıçdaroğlu, 'Benim karnım ağrımıyor, benim yüreğim ağrıyor. Ülkenin bir bölgesi Iraklaştı, Suriyeleşti, yerle bir oldu. Yüzbinlerce insan evini barkını terk etti, onbinlerce çocuğumuz okula gidemedi, memleketin fidan gibi çocukları şehit oluyorlar, benim yüreğim ağrıyor, yüreğim. Ne karın ağrısı?' dedi.

'Her dört kişiden biri depresyonda'

İktidar partisini eleştiren ve Türkiye'nin şu anda ahlaki bir çürümüşlük içinde olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, bugüne kadar bunu birisinin çıkıp açıklıkla ortaya koymadığını kaydetti.

Türkiye'de her 4 kişiden birisinin depresyonda olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, anti depresan ilaç kullanımının yılda 26 milyon olduğunu belirtti.

Boşanma olaylarının da hızla artığını dile getiren Kılıçdaroğlu, boşanma olaylarında 2002- 2014 yılları arasında yüzde 37,3'lük bir artış olduğunu savundu. Ailenin temelden sarsılmaya başladığını belirten Kılıçdaroğlu, bu dönemde kadına yönelik şiddetin ise yüzde bin 400 arttığını öne sürdü.

Muhabir: Barış Gündoğan, Seval Güler www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme