'Türkiye'nin kurtuluşu yeni bir anayasadan geçiyor'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Türkiye'nin kurtuluşunun yeni bir anayasa, güçlü bir siyasi irade ve başkanlık sisteminden geçtiğini söyledi.

  • 860

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin kurtuluşunun yeni bir anayasa, güçlü bir siyasi irade ve başkanlık sisteminden geçtiğini söyledi.

Ödemiş'te muhtarlarla bir araya gelen Yıldırım, muhtarların siyasi iradenin kılcal damarları gibi vatandaşa en yakın ve demokrasinin yerelde en güçlü temsilcileri olduğunu belirtti.

Yıldırım, yerinden yönetim adına büyük adımlar atıldığını, ancak İzmir'de büyükşehir belediyesinin muhtarlarla ilişki konusunda, bütçesi gelmesine rağmen gerekli çabayı gösteremediğini bildirdi. Yıldırım, "Hizmette bazen siyasete, ne kadar oy verildiğine baktı." diyerek, şöyle devam etti:

"Bunlar yanlış şeyler, hizmette siyaset olmaz. Siyasete göre hizmeti ayarlamaya başlarsanız o zaman kardeşliğimize zarar verirsiniz. Siyasi düşünce farkı gözetmeden hizmetleri herkesin ayağına götürmek gerekir. Bunun için, ülkenin doğusu ile batısını, kuzeyi ile güneyini birleştirmek için 24 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Şimdi İzmir'de ne varsa Hakkari'de var. Iğdır'da, Ağrı'da, Bingöl'de havaalanı var. Orası doğudur demedik. Dedik ki Türkiye'nin doğusu ile batısı aynı olacak. Terörün istismarını elinden alacağız dedik."

Türkiye'de iletişimin, göreve geldiklerinde Afrika seviyesinde bulunduğunu, bugün ise 4,5G ile dünyada bir numara hale geldiğini vurgulayan Yıldırım, hükumet olarak görevlerinin, fedakarlığı karşısında millete hak ettiği hizmetleri, dünyadaki birçok ülkenin ilerisinde sunmak olduğunu belirtti.

Bakan Yıldırım, Türkiye'nin kurtuluşunun yeni bir anayasa, güçlü bir siyasi irade ve başkanlık sisteminden geçtiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"7 Haziran'da istikrarın kaybolmasının ne anlama geldiğini bu millet gördü. Artık Türkiye'nin zaman kaybetmeye vakti yok. Aradaki farkı kapatması lazım. Büyük Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetlere ulaşmamızın, onun da ötesine geçmemizin yolu istikrar ve başkanlık sistemidir. Yapılan eleştirilerin hepsinin tamamen zırva olduğu, yok diktatörlük olacakmış, bunun da zırva olduğu ortaya çıkacak. Başkanlık sistemiyle belediye bakanlığının farkı yok. Ödemiş'in başkanı Mahmut Badem, Türkiye'nin başkanı Recep Tayyip Erdoğan. Başkanlıkta da, başkan ayrı seçiliyor, meclis ayrı seçiliyor. Millete karşı dürüst olalım, doğruları söyleyelim. Başkanlığa karşı olmak yerine çalışın, siz de başkan olun. Önünüzde duran mı var? Çalışan dağları aşmış, çalışmayan düz yolda şaşmış. Bunlar düz yolda şaşıyorlar."

Bakmadan Geçme