'Türk Milli Takımı'nda oynamak benim için büyük bir onur'

Galatasaray'ın yeni transferi Donk, Türkiye Futbol Direktörü Terim'den, milli takımda oynama teklifi alması halinde bunun kendisi için büyük bir onur olacağını ifade etti.

  • 791

ANTALYA

Galatasaray'ın yeni transferi Ryan Donk, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'den, milli takımda oynama teklifi alması halinde bunun kendisi için büyük bir onur olacağını ifade etti.

Antalya'da kamp yapan sarı-kırmızılı takımın Kasımpaşa'dan transfer ettiği Hollandalı futbolcu, konakladıkları otelde düzenlenen basın toplantısında, ikinci yarı hazırlıklarını değerlendirdi.

Terim'den davet gelmesi halinde Türk Milli Takımı'nda forma giymeyi düşünüp düşünmeyeceği sorusuna Donk, şu cevabı verdi:

'Bu ülkeyi, özellikle İstanbul'u çok seviyorum. Tabii trafiği bir kenara bırakmamız lazım. Trafiği pek sevmiyorum. Onun haricinde hem İstanbul'u hem de bu ülkeyi çok seviyorum. Fatih Terim hocamızdan böyle bir teklif gelirse, benim için büyük bir onur olur ama bildiğim kadarıyla 5 seneyi doldurmam gerekiyor. Şu anda da o süreyi doldurmuş değilim. Böyle bir teklif de gelmiş değil. Eğer öyle bir teklif gelirse o zaman konuşulabilir, diye tahmin ediyorum.'

'Sneijder 'gel' dedi'

Galatasaray'a transferinden önce Wesley Sneijder ile görüştüğünü aktaran Donk, yıldız futbolcunun kendisine sadece 'gel' dediğini belirtti.

'(Babel'in) Seve seve geleceğini düşünüyorum'

Ryan Babel'in sosyal medyadaki bazı paylaşımları hatırlatılarak, kendisiyle görüşüp görüşmediği sorulan Donk, hemen her gün konuştuğunu vurgulayarak, 'Şu an için herhangi bir resmi teklif yok. Öyle bir şey olursa da (Galatasaray'a) tabii ki seve seve geleceğini düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

'Finallere gidebilecek bir kaliteye sahibiz'

Spor Toto Süper Lig'de, şampiyonluk yarışında geriden gelmenin daha iyi olduğunu kaydeden Donk, '11 puan kapanmayacak bir fark değildir' dedi.

UEFA Avrupa Ligi'nde de kendilerini zorlu maçların beklediğini ifade eden Donk, 'Bu kaliteye sahip olduğumuzu düşünüyorum. Avrupa'da oynandığında bence en önemli unsur deplasmanda yenilen ya da atılan goller. Bunlara dikkat etmemiz lazım. Takımımızda bu kaliteyi görüyorum ve finallere gidebilecek bir kaliteye sahibiz' şeklinde konuştu.

Muhabir: Sinan Özmüş www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme