'Terör örgütünün Kandil'de barınma olanağı kalmadı'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Türkiye'nin geliştirdiği uydu ile terör örgütünün Kandil'de barınma olanakının kalmadığını belirtti.

  • 746

YOZGAT

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat'ta sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldi.

Bakan Işık, burada yaptığı konuşmada, terörle mücadele kapsamında 23 Temmuz'da başlayan operasyonda Türkiye'nin Kandil'i yerle bir ettiğini belirtti.

Türkiye'nin Kandil'e rastgele bomba atmadığını, dağı taşı bombalamadığını, milimetrik hedefler vurduğunu dile getiren Işık, şöyle devam etti:

'Terör örgütünün Kandil'de barınma olanakı kalmadı. 'Bunu nasıl yaptık' derseniz. Kendi geliştirdiğimiz uydumuz 2,5 günde bir Kandil'in üstünden geçti. Her 2,5 günde orda bir çukur mu kazıldı, bir tümsek mi var, bir baraka mı yapıldı, bir duvar mı örüldü, bunu tespit etti. Onların 'Türkiye Cumhuriyeti'nin bundan haberinin olması mümkün değil' dediği cephanelik ki üzerine ağaç dikmişler, yeşillik yapmışlar. O cephaneliği vurduk. Niye? Yapılırken 2,5 günde bir üzerinden geçiyorduk. Şimdi yeni hedefimiz bırakın 2,5 günü 6 saatte bir Kandil'in üzerinden geçecek uyduyu yapmak ki 2018'de bitirmiş olacağız. Türkiye'nin savunma sanayine yatırım yapmış olmasının önemi bugünlerde daha net olarak ortaya çıktı. Bu coğrafyada yaşıyorsanız çok güçlü silahlı kuvvetlere sahip olacaksınız. Silahlı kuvvetleriniz de dünyanın en gelişmiş silahlarıyla donatılmış olacak. Başka yolumuz yok.'

Muhabir: Mustafa Önal, Orhan Canbulatel

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme