'Suriye'deki insani durum alarm veriyor'

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el-Hüseyin, Halep'teki ve Suriye'nin diğer bölgelerindeki insani durumun hızla kötüleşerek alarm verdiğini belirtti.

  • 704

ANKARA

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el-Hüseyin, Halep'teki ve Suriye'nin diğer bölgelerindeki insani durumun hızla kötüleşerek alarm verdiğini belirtti.

Hüseyin gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de her gün sarsıcı şiddet ve ihlal olayları yaşandığını belirtti. Ülkede yaşanan korkunç olayları kesin bir dille kınadıklarını kaydeden Hüseyin, 'Suriye'de çatışan taraflar, ülkede neden oldukları ölümleri ve yıkımları umursamayarak her geçen gün daha da batıyor. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar, yaralı ve hasta insanlar savaşta pazarlık malzemesi olarak kullanılıyor ve bu durum günden güne artıyor. Bu çok rahatsız edici bir durum' ifadelerini kullandı.

'Küçük çocuklar gıda yetersizliğinden ölüyor'

Hüseyin, 'Muaddamiye, Şam, Madaya, Deyr ez-Zur, Fua ve Kafraya'da insanlar çok umutsuz bir durumda. Buralarda, şiddetli gıda yetersizliği ve tıbbi olanaklara ulaşamadıkları için küçük çocuklar dahil çok sayıda kişi ölüyor' ifadelerini kullandı.

Sivillerin bir savaş taktiği olarak açlığa mahkum edilmesinin uluslararası insan hakları yasalarının açık bir ihlali olduğuna değinen Hüseyin, 'Çocukların ve sivillerin hedef alınması iğrenç, böyle bir şey savaş suçu ve insanlığa karşı işlenen suç anlamına gelir. Bu durumun sorumluları hem kim olursa olsun adalete teslim edimeli' dedi. www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme