'Spor merkezlerine ihtiyaç var'

Keçiören'e kazandırılacak spor salonunun temel atma töreni, Başbakan Yardımcısı Türkeş, amatör ve profesyonel sporculara hitap edecek yeni spor merkezlerinin büyük ihtiyaç olduğunu belirtti.

  • 683

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, amatör ve profesyonel sporculara hitap edecek yeni spor merkezlerinin büyük ihtiyaç olduğunu belirtti.

Keçiören'e kazandırılacak spor salonunun temel atma töreni, Başbakan Yardımcısı Türkeş ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkeş, törende yaptığı konuşmada, Keçiören'in Ankara'nın en yoğun nüfusa sahip ilçelerinden biri olduğuna dikkati çekerek, 'Amatör ve profesyonel sporculara hitap edecek, okullarımızın, spor kulüplerimizin faydalanabileceği yeni spor merkezleri gerçekten büyük bir ihtiyaç. Bu tür merkezler, sadece çocuklarımıza ve gençlerimize değil, yetişkinlere de hitap edebilecek alanlar' dedi.

Birçok sağlık sorununda spor yapılması tavsiyesinde bulunulduğuna işaret eden Türkeş, 'Temelini atacağımız bu tesis tamamlandığında 7'den 70'e herkesin spor yapabileceği, engelli vatandaşlarımızın da yararlanabileceği güzel bir tesis hizmete sunulmuş olacak' ifadelerini kullandı.Tuğrul Türkeş, konuşmasında siyasi konulara girmeyeceğini belirterek, 19 Mayıs 2017'de gerçekleştirilmesi planlanan açılış törenine de katılmayı arzuladığını sözlerine ekledi.Olimpiyat şampiyonunun ismi verilecekGençlik ve Spor Bakanı Kılıç ise Malatya, Muğla ve Eskişehir'de inşa edilen il seviyesinde bir salonu Keçiören'e kazandıracaklarını belirtti.

Tesisin yaklaşık 19 milyon liraya mal olacağını belirten Kılıç, 'Onlar konuşur AK Parti yapar' sloganının gereğini yerine getirmenin mutluluğu içinde olduklarını ifade etti.Bakan Kılıç, 15 bin metrekare alana inşa edilecek salonun Keçiören'in gelişimine ve gençlerin potansiyellerini ortaya çıkarmasına katkı sağlayacağını işaret etti. Salonun ismini henüz belirlemediklerini dile getiren Kılıç, 'Başkanımız (Mustafa Ak) güzel bir öneri yaptı. 2016 yılında Rio'da yapılacak olimpiyatlarda altın madalya kazanacak sporcularımızdan birisinin ismini bu salona verelim diye düşündük' şeklinde görüşlerini aktardı. Konuşmaların ardından Türkeş ve Kılıç ile diğer protokol üyeleri, temsili butona basarak, tesisin temel atma törenini gerçekleştirdi.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme