'Son 13 yılda kamu tasarrufları arttı'

Kalkınma Bakanı Yılmaz, 'Son 13 yılda kamu tasarrufları arttı, devlet, artık eskisi kadar açık vermiyor' dedi.

  • 580

TBMM

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın ikinci bölümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Yeni kimliklerden alınacak 15 liranın, diğer ülkelerle karşılaştırıldığında çok düşük olduğunu belirten Yılmaz, bu rakamın maliyetin altında yer aldığını belirtti. Yılmaz, bu kimlikler için yapacakları harcamanın, vatandaştan alacakları ücretten daha yüksek olacağını belirtti.

Yılmaz, engellilerin, idarelere kadar gitmeden, onları yormadan, evlerinde gerekli bilgileri almaya, daha rahat şekilde kimliklere ulaşmasına gayret edeceklerini belirtti.

Son 13 yılda kamu tasarruflarını arttırdıklarına işaret eden Yılmaz, devletin, artık eskisi kadar açık vermediğini ancak bu süreçte özel tasarruflarda ciddi gerileme olduğunu hatırlattı. Yılmaz, buna yönelik çeşitli önlemler öngördüklerini dile getirerek, 'Bunlardan bir örnek, bireysel emeklilik sistemi ciddi anlamda tasarruflarımıza katkıda bulunuyor. Bireysel emeklilikte, önümüzdeki dönemde, gönüllülükten vazgeçmeden, otomatik hale getirip... Buna benzer önlemlerle özel tasarruflarımızı arttırmaya devam edeceğiz' dedi.

Muhabir: Meltem Öztürk www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme