'Selam Tevhid'de kumpas' MOSSAD'ın ihbarıyla başladı' iddiası

''Selam Tevhid'de kumpas'' soruşturmasında hakkında gözaltı kararı alınan şüpheli polislerin, takipsizlikle sonuçlanan 'kumpas dosyası'nı, 2012'de MOSSAD'ın ihbarı üzerine başlattığı iddia ediliyor.

  • 826

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan tarafından yürütülen ''Selam Tevhid'de kumpas'' soruşturması kapsamında, elde edilen yeni deliller doğrultusunda, İstanbul'daki kumpas sürecine benzer bir durumun FETÖ/PDY şüphelilerince Ankara'da yapılmaya çalışıldığı tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen savcılık aralarında bir merkez valisi ve üst düzey emniyet görevlilerinin de bulunduğu 26 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Savcılığın tespitlerine göre, şüpheli polislerin kurduğu iddia edilen kumpas süreci, İsrail'in Gürcistan ve Hindistan'daki büyükelçiliklerine 2012 yılının başında saldırı ile başlıyor. Saldırının ardından İsrail İstihbarat Servisi (MOSSAD), Emniyet Genel Müdürlüğüne bir ihbar gönderiyor. Burada saldırıya ilişkin bilgiler ve bazı isimler yer alıyor. Bunun üzerine FETÖ/PDY şüphelisi polisler, kumpas soruşturması için düğmeye basıyor. Söz konusu dosya, takipsizlikle sonuçlanan 'Selam Tevhid' soruşturmasının Ankara ayağını oluşturuyor.

Şüpheli polisler, İsrail'den gelen ihbarda yer alan bazı isimlerle 28 Şubat döneminde mağdur olan ve ''Selam Tevhid'' soruşturmasında hakkında takipsizlik kararı verilen kişiler arasında irtibat kurmaya ve terörle ilişkilendirmeye çalışıyor. Kurmaya çalıştıkları irtibatın ardından ayrıca bu isimlerle üst düzey devlet görevlileri irtibatı kurmaya çalıştıkları iddia edilen şüphelilerin, kumpas dosyasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde ikamet ettiği Keçiören'deki konutunun sahibi Faruk Koca'yı da ekliyor.

Bu sayede Koca'yı ve konutunu takibe alan şüpheliler, böylece o dönem Başbakan olan Erdoğan'ın konutunu takibe başladıkları yine Koca üzerinden MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı da izlemeye aldıkları ve Fidan'ın sürekli gittiği adresleri de takip ediyor.

Böylece şüpheli polisler, Başbakan, MİT Müsteşarı ve üst düzey devlet görevlilerini, terör örgütü ile irtibatlandırmaya çalışarak kumpas kurdukları iddia ediliyor.

Şüphelilerin amaçlarını gerçekleştirmeleri durumunda Ankara'daki kumpas dosyasını İstanbul'daki takipsizlikle sonuçlanan ''Selam Tevhid'' soruşturmasıyla birleştirecekleri ancak hedefe ulaşamayan şüphelilerin, hiçbir delil elde edemedikleri öğrenildi. Savcılığın tespitine göre, FETÖ/PDY'nin 7 Şubat 2012 yılındaki 'MİT krizi'nde ulaşamadığı hedefe, bu dosya üzerinden kumpas kurarak varmaya çalıştığı öne sürülüyor.

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme