'Şanlıurfa'nın hikayesi kendini kurtaran şehrin hikayesidir'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa'da, Habertürk televizyonunda canlı yayınlanan 'Şimdi ve Burada' adlı programda gençlerin sorularını yanıtladı.

  • 1006

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Talimat, yardım, silah gelmemiş, ordu dağılmış. Daha TBMM kurulmamış. 4-5 Eylül gecesi Kuvayı Milliye'nin ilk tohumları burada atıldığında 12 yiğit insan bir araya gelmiş. O güzel insanlar bir işaret fişeği çakmışlar, toplanmışlar, ahdetmişler. 'Şanlıurfa özgür olana kadar durmak yok' demişler." dedi.

 "Şanlıurfa'nın hikayesi kendini kurtaran şehrin hikayesidir"

Başbakan Davutoğlu, "Şimdi bizi şu veya bu kimlikle bölmek isteyenler, Suriye'deki ateşi bize yansıtmak isteyenler var. Gençler, Şanlıurfa'nın bu hikayesini zihninize gönlünüze yazın. O 12 insanın içinde Türk, Kürt, Arap vardı. Bundan sonra da bunlar hep kardeş olacak diye gönlünüzden yüreğinizden bunu hiç çıkarmayın." şeklinde konuştu.

Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

"Yakın tarihimizde Şanlıurfa'nın bize en büyük armağanı istila ateşine karşı istiklal aşkı. Düşünün bir ülkenin bütün orduları tasfiye edilmiş, ümitler kırılmış, şehirler düşmüş, bazı şehirler bu tablo karşısında ayağa kalkmış ve 'bu şehir, bu ülke, bu toprak benim' demiş. Şanlıurfa'nın hikayesi kendini kurtaran şehrin hikayesidir."

Bakmadan Geçme