'Reformların merkezinde ekonomi ortamının iyileştirilmesi olacak'

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan başkanlığında 'Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu'nun 64. hükümet döneminde bakanlar düzeyinde yapılan ikinci toplantısı Ilgaz'da başladı.

  • 1030

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıya İçişleri Bakanı Efkan Ala, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin ile bakanlıkların üst düzey temsilcileri katıldı.

Başbakan Yardımcısı Elvan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada,reformların merkezinde ekonomi, yatırım ortamının iyileştirilmesi olacağını belirterek, önümüzdeki dönemde de bu çerçevede çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti. Yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik şubat ayında da bir toplantı yaptıklarını hatırlatan Elvan, şunları kaydetti:

"Şubat ayında yapılan toplantıda TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, TİM, YASED ve DEİK ile bir araya gelip yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik alınması gereken önlemleri, kendi tarafları açısından belirlemesi ve bir sonraki toplantıda bunların tarafımıza sunulmasını istemiştik. Bu çerçevede ilgili sivil toplum kuruluşlarımız gerekli çalışmalarını yaptılar. Bugün bize kapsamlı bir sunum gerçekleştirecekler."

Yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik sivil toplum kuruluşları tarafından hazırlanan öneri setlerinin ilgili bakanlıklar ve bakanlara dağıtıldığını ve bakanlıkların gerekli incelemelerde bulunduğunu anlatan Elvan, yaptıkları toplantı ile hazırlanmış olan somut tekliflerin bir çoğunu nihai hale getireceklerini söyledi. Elvan, "Bu çerçevede özellikle iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik somut bir adımı birlikte atmış olacağız" dedi.

Bakmadan Geçme