'PKK Alevileri içine çekmeye çalışıyor! Terörizm ile Alevilik yan yana gelemez'

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Başkanı Özdemir, terör örgütü PKK'nın Alevileri de terörün içine çekmeye çalıştığını belirterek, 'Terörizm ile Alevilik hiçbir zaman yan yana gelemez ve gelmemiştir' dedi.

  • 1305

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Başkanı Özdemir Özdemir, Türk askeri ve polisi karşısında ciddi zayiat veren örgütün, PKK'ya kazandırdığı Alevi çocuklarının çatışmalarda ölmesini sağlayarak Alevileri de terörün içine çekmeye çalıştığını belirtti. Özdemir, 'Terörizm ile Alevilik hiçbir zaman yan yana gelemez ve gelmemiştir' dedi.

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Alevilerinin hiçbir zaman devletin karşısında olmadığını, Cumhuriyetin kuruluşunda ve öncesinde Çanakkale'de savaştığını, şehit verdiğini, Türkiye'nin birliği, bütünlüğü için mücadele ettiğini belirtti.

Bazı Alevi vakıf ve derneklerinin bölücü terör örgütüne ve siyasi uzantısına bağlı olduğunu ifade eden Özdemir, bazı cemevlerinde ve Alevi STK'larının binalarında açlık grevleri yapıldığına dikkati çekti. Özdemir, 'Terörizm ile Alevilik hiçbir zaman yan yana gelemez ve gelmemiştir. Anadolu Alevilerinden terörist çıkmaz' dedi.

Özdemir, marjinal sol gruplara ait dernek ve federasyonların, 'Alevileri PKK ile birlikteymiş' gibi göstererek Türkiye'de kaos çıkarmaya çalıştığını belirterek, bölücü terör örgütünün, bölgedeki gençleri çekemediği için büyükşehirlerdeki Alevi gençlere yöneldiğini kaydetti. Özdemir, şöyle devam etti:

'PKK, kahraman Türk askeri ve polisinin karşısında beli kırıldığı için kendi yanına inançlı Kürt kardeşlerimizi çekemiyor. Yanlarına bölgedeki gençleri çekemediği için Ankara, İstanbul ve İzmir'de varoşlardaki gençleri, bazı Alevi STK'ların da gayretleriyle, sol ideoloji sempatizanı olan Alevi çocuklarını PKK'ya kazandırmak için ellerinde geleni yapıyorlar. Cemevlerine gidip gençlerin kafasını yıkamaya çalışıyorlar. Gençlerin kimine para teklifiyle, kimine özgürlük, sözde devrim teklifiyle yaklaşıyorlar.

Bölgede PKK taraftarları azaldığı için Alevi canları, PKK savunucusu gibi göstermek için, otobüs kaldırıp çatışma alanlarına götürüyorlar. Bu provokasyonları, İstanbul'da yaşanan terör olaylarında ölen Alevi gençlerin cenazelerinden hatırlıyoruz. Cemevlerinin önünde ellerinde ağır otomatik silahlarla gezen terör örgütü sempatizanları, Alevi gençlere bir gösteri yaptı, 'yanımızda olun' diye. Bu gösterilerin planlayıcısı DHKP-C, MLKP gibi yasa dışı sol örgütlerdir. Bunlar PKK'nın bir alt kuruluşu gibi çalışan, PKK'ya eleman sağlamaya çalışan taşeron örgütlerdir. Kahraman Türk askeri ve polisi karşısında ciddi zayiat veren örgüt, Alevi çocuklarını PKK'ya kazandırıp Doğu ve Güneydoğu'daki çatışmalarda bu gençlerinin ölmesini sağlayarak Alevileri de terörün içine çekmeye çalışıyorlar. Anadolu Alevisi hiçbir zaman terörist olmadı, bundan sonra da olmayacak. Bin yıllık kardeşliğimizi de kimse bozamayacak. Alevi gençlerimiz Çanakkale'yi iyi okusun, Kurtuluş Savaşı'nı iyi okusun. Anadolu'da yaşayan erenlerin, evliyaların tarihlerini iyi okusun. Bunları okuyan bir Alevi genç terör örgütlerinin sempatizanı olamaz'

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme