'Pes' dedirten Cizre provokasyonu

HDP ve PKK sempatizanları provokasyonlarına sosyal medya üzerinden devam ediyor.Bir provokatörün, paylaştığı 'The Pianist' adlı filmden bir sahneyi, 'Cizre'deki olaylarda ailesi katledilen, evi yıkılan bir hewalimiz... Elleriniz kırılsın. Yazıklar olsun. Size insan denemez, insan değilsiniz' notuyla paylaşması, sosyal medyada alay konusu oldu.

"Cizre'de siviller katlediliyor" temasıyla provokasyon yapıp iç savaş çıkarmak isteyen provokatörler, algı operasyonlarına devam ediyor. Son olarak yapılan bir provokasyon ise 'pes' dedirten cinsten.

FOTOĞRAF 'THE PIANIST' FİLMİNDEN

Bir provokatörün, paylaştığı 'The Pianist' adlı filmden bir sahneyi, "Cizre'deki olaylarda ailesi katledilen, evi yıkılan bir hewalimiz... Elleriniz kırılsın. Yazıklar olsun. Size insan denemez, insan değilsiniz" notuyla paylaşması, sosyal medyada alay konusu oldu.

İşte o paylaşım:

'The Pianist' filmi:

 

PİYANİST FİLMİ

Piyanist drama türünde, 2002 yılında çekilmiş, yönetmenliğini Roman Polanski'nin yaptığı, senaryosunu Ronald Harwood'ın,Wladyslaw Szpilman'ın hayatını anlattığı kitabın üzerine kurduğu Fransa-Almanya-Polonya ortak yapımı filmdir.

Filmin müziklerinin çoğu Chopin'in nocturne'lerinden oluşur. İlk beş dakikasında Nocturne in C Sharp Minor duyulur.

 

konusu ise özetle şöyle:

Wladyslaw Szpilman, Polonyalı başarılı bir piyanisttir. II. Dünya Savaşı'nda Almanların Polonya'yı işgal etmesiyle hayatı kâbusa döner. Yahudi olduğu halde şans eseri toplama kamplarına gitmekten kurtulur ve Varşova'nın varoşlarında yaşamaya başlar. Daha sonraWilm Hosenfeld isimli bir Alman subayının yardımıyla hayatta kalmayı başarır.

 

Bakmadan Geçme