'Muhabbet' sergisi İstanbul'da

Buluş Biliş Derneği ve Selam Platform işbirliğiyle düzenlenen ve Ortadoğulu sanatçıların eserlerinin yer aldığı 'Muhabbet' temalı sergi İstanbul'da açıldı.

  • 823

İSTANBUL

Buluş Biliş Derneği ve Selam Platform işbirliğiyle düzenlenen ve Ortadoğulu sanatçıların eserlerinin yer aldığı 'Muhabbet' temalı sergi İstanbul'da açıldı.

Taksim Beyoğlu Sevgi Pasajı'nda gerçekleşen sergiye ilişkin açıklamada bulunan Selam Platform Kurucusu Bilal Alirıza, Ortadoğulu sanatçılar ile ziyaretçiler arasında etkileşim ve muhabbet kurmayı hedeflediklerini belirterek, 'Etkinlik çerçevesinde sanatçıların her biri çizimler yaptı ve bir diğeri ötekinin kaldığı yerden çizimleri tamamladı. Etkinlik başladığında da ziyaretçiler çizmeye başladı. Bu etkileşim ile ilk defa Arap sanatçılar ve Türkler buluştu ve aralarında muhabbet doğdu' dedi.

Alirıza, Selam Platormu'nun 2014 yılında 'Selam Belgeseli' çektiğine dikkati çekerek, şunları belirtti:

'Amaç Türk izleyicisini, buradaki Suriyeli sanatçı varlığına alıştırmaktı. Yayınlandıktan sonra bunu Ortadoğu sanatçılarına da yöneltelim dedik. Sanatçıların kendisi de çok destek olmaya başladılar. Böylelikle bir platforma dönüştü ve şimdi de bu sergiyi gerçekleştiriyoruz.'

'En büyük sıkıntımız Türkiye'de sergi açmak'

Sergide yer alan Şam Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu Suriyeli sanatçı Houssam Alloum da 'Etkinlik sanatçıyı tablodan çıkartarak, mekanla iletişime sokuyor. Gelen ziyaretçi, sanatçı ve mekan üçgeni arasında bir gönül etkileşimi yaşanıyor' dedi.

Alloum, Türkiye'de kendi sanatlarını icra etme açısından sıkıntı yaşadıklarını aktararak, etkinliğin bu soruna bir pencere olduğunu ifade etti.

Müzisyenlerin de doğaçlama müziklerle eşlik ettiği sergi, bu akşama kadar sanatseverlerle buluşacak.

Muhabir: Saliha Özdemir www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme