'Leyla'dan Sonra' yüzlerce hayal gerçek oldu

İstanbul Tıp Fakültesinde tanıştıkları kanser hastası 3,5 yaşındaki Leyla'nın hayatını kaybetmesinden etkilenen tıp öğrencileri, başlattıkları 'Leyla'dan Sonra Projesi' kapsamında kronik rahatsızlıkları bulunan çocukların isteklerini yerine getirerek hayata tutunmaların

  • 865

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesinde tanıştıkları kanser hastası 3,5 yaşındaki Leyla'nın hayatını kaybetmesinden etkilenip 'Leyla'dan Sonra Projesi'ni başlatan tıp öğrencileri, 21 fakültede tedavi gören çocukların dileklerini yerine getirerek yüzlerinin gülmesini sağlıyor.

'Leyla'dan Sonra Projesi' Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Temsilcisi Fatma İspir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, '1 çocuk 1 istek' temasıyla yürüttükleri projenin amacının, kronik hastalıklı çocuklarla vakit geçirilmesi ve onların dileklerinin gerçekleşmesine aracı olmak olduğunu belirtti.

Projenin hikayesine değinen İspir, İstanbul Tıp Fakültesinde tanıştıkları 3,5 yaşındaki Leyla'nın kötü bir tümör nedeniyle tedavi gördüğünü ve hastalıkla 3 yıl mücadele ettiğini ancak yaşamını yitirdiğini belirtti.

Bu olaydan çok etkilendiklerini belirten İspir, Leyla'nın tedavi sürecinde kırmızı bir bisiklet istediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

'Bunun ardından arkadaşlarımız bir proje başlatmak istiyor. Hem Leyla'nın kırmızı bisikletini temin etmek hem de servisteki diğer çocuklara hediyeler götürüp, biraz neşelendirmek için ama proje başlangıç işlemleri biraz yavaş ilerliyor. Arkadaşlarımız, hem kandilini kutlamak hem de Leyla'yı sormak için annesini arıyor. Leyla'nın annesi de 'Ben de Leyla'nın ruhuna helva kavuruyordum' diyor. Bu olaydan sonra daha fazla vakit kaybetmemek için işlemler hızlandırılıyor. Projenin ismi de bu olaydan sonra 'Leyla'dan Sonra' oluyor. Hani belki Leyla'nın o kırmızı bisikleti alınamadı ama şu an yaklaşık binin üzerinde çocuğun hayali gerçekleşti. Neredeyse bin tane Leyla'nın hayali gerçek oldu.'

İspir, İstanbul Tıp Fakültesinde başlayan projenin, içerisinde KOÜ'nün de bulunduğu 21 üniversitenin aktif şekilde yer aldığına işaret ederek, KOÜ'deki çalışmaları 25 kişilik bir grubun yürüttüğünü, 23 Şubat 2015'ten bu yana 116 çocuğu ziyaret ettiklerini ve çeşitli hediyeler verdiklerini belirtti.

Projenin, her geçen gün yaygınlaştığını anlatan İspir, bu kapsamda projenin 32 tıp fakültesinde de başlatılması için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

İspir, projenin internet sitesindeki 'Bir Damla Umut' bölümüne kan gruplarını yazan gönüllülere, kan ihtiyacı durumunda ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme