'Kılıçdaroğlu'nun siyasi hayatının sonunun başlangıcıdır'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kanal 24'te gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu, soruları cevapladı.

  • 834

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kanal 24’te gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu, soruları cevapladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na ilişkin sözlerinin hatırlatılmasının ardından, "Kılıçdaroğlu'ndan böyle bir şey bekliyor muydunuz?" sorusu üzerine Kurtulmuş, bunların son derece talihsiz, seviyesiz, edepsiz sözler olduğunu bildirdi.

Bunu bir ana muhalefet partisi liderinin söylemesinin bu talihsizliği, seviyesizliği, edepsizliği bir kat daha arttırdığını belirten Kurtulmuş, "İnsanoğlunun dili sürçebilir, yanlış bir şey söylemiş olabilir. Ama erdem onu gerektirir ki 'Ya bunu kastetmedim, yanlış anlaşıldı, dilim sürçtü özür diliyorum' diyebilir. Biz onun için ilk anda özür dilemeye davet ettik. Özür dilersiniz ve ondan sonra bir daha böyle bir şey olmamasını temenni edersiz. Ama maalesef yaptıklarına sahip çıkması, fikrinde ısrar etmesi, 'Bu sözü ben değil başkası söylemişti. AK Partili eski bakanlar söylemişti' gibi kendisince bir mazeret üretmeye kalkması, bütün bu suçları biraz daha katlıyor." ifadesini kullandı.

"Kılıçdaroğlu'nun siyasi hayatının sonunun başlangıcıdır"

Kurtulmuş, "Bu saatten sonra Kılıçdaroğlu'ndan ne bekliyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Dostça söylüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu bu yanlışından dönmezse bu, Kılıçdaroğlu'nun siyasi hayatının sonunun başlangıcıdır. Dolayısıyla böyle bir şeyi Türkiye siyaseti kaldırmaz. Türkiye siyaseti hele hele bir parti liderinin ağzından, hele bir ana muhalefet partisi liderinin ağzından böyle bir sözü duymayı asla kaldırmaz. Dolayısıyla bu, zannediyorum ki kendi siyasi hayatının da sonu olacak, onun başlangıcını oluşturacak olan bir sözdür."

"Vahim bir durumdur, önemli bir durumdur"

"Türk vatandaşlara ait kimlik bilgilerinin sızdırıldığı" iddiasına ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, bununla ilgili Adalet Bakanlığının gerekli soruşturmaları başlattığını hatırlattı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçime giren partilere seçim zamanlarında seçmen kayıtlarının verildiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Öyle anlaşılıyor ki bu sürede bir sızma ortaya çıkmış. Ama resmi bir şey söyleyebilmemiz için bu soruşturmanın bitirilmesini beklememiz lazım. Burada meselenin bütün boyutlarıyla aydınlatılmasının temin edilmesi gerekiyor." dedi.

"Terör örgütleri tamamen bitirilerek bu mücadele sona erdirilecek"

"Terörle mücadelede hangi aşamada olunduğu" sorusu üzerine Kurtulmuş, çok önemli bir mesafenin alındığına dikkati çekti.

Kurtulmuş, mücadelenin çok hassas bir şekilde sürdüğüne dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Terörle mücadele arızidir. Terör örgütleri tamamen bitirilerek bu mücadele sona erdirilecek."

"Emri bağlı olduğu amirinden değil, dışarıda hiç ilgisi olmayan imamından alıyor"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, devletin tüm kurumları gibi TSK'nın da Paralel Yapı ile mücadele etmek durumunda olduğunu belirterek, "Bu, kişilere karşı bir mücadele değildir. Türkiye'nin güvenliğiyle ilgili bir risktir. Düşünün devletin resmi bilgilerinin önemli bir kısmı devlet dışında birileri tarafından kullanılıyor. Devletin içinde var olan insanlar emri bağlı olduğu amirinden değil, dışarıda hiç ilgisi olmayan imamından alıyor. Hiçbir devlet buna müsaade etmez" dedi.

"Açık bir ittifak, çok net bir ittifak var"

"Türkiye bu terör tehdidini başından uzaklaştırmak, halkıyla bütünleşerek güçlü bir şekilde reformlara, demokrasiye, kalkınma hamlelerine devam etmek mecburiyetindedir." diyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bakıyorsunuz kimler Türkiye'ye karşı hareket ediyor, en merkezinde bu örgüt var, paralel örgüt var. Dolayısıyla açık bir ittifak, çok net bir ittifak var. Soruşturmalar devam ediyor. Bu ittifakın birtakım finansal alanlarda yapmış oldukları operasyonların üzerine gidiliyor, bunlar tek tek ortaya çıkarılıyor. Türkiye, uzun yıllardır karşılaşmış olduğu en önemli tehditlerden biriyle karşı karşıyadır." dedi.

"Devlet bu tehditten de arındırılacak"

FETÖ/PDY'nin hiç bir kuralı olmadığını söyleyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yalan söylüyor, iftira atıyor, montaj yapıyor, hakaret ediyor, kendisini gizliyor, kendi değerlerini örtüyor, inanmadığı şekilde konuşuyor ama siz bunları yapamazsınız. Siz devleti yönetiyorsanız, yaptığınız işleri hukuk içinde yapmak zorundasınız. FETÖ'ye karşı bu mücadele de hukuk içinde sonuna kadar sürdürülecek ve devlet bu tehditten de arındırılacak."

Bakmadan Geçme