'Kıbrıs sorununun İngiltere'nin desteğiyle çözülmesini umuyoruz'

Başbakan Davutoğlu, Kıbrıs sorununun, garantör ülke İngiltere'nin desteğiyle bu yıl çözülmesini umduklarını belirtti.

  • 738

LONDRA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, çalışma ziyaretinde bulunduğu Londra'da, İngiltere Başbakanlığı çalışma ofisi “10 Numara”da İngiliz mevkidaşı David Cameron ile bir araya geldi.

Görüşmenin başlangıcında açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, Londra'da yoğun temaslarda bulunduklarını belirterek, Türkiye ile İngiltere arasında “mükemmel bir işbirliğinin olduğunu” anlattı.

Görüşmelerinin, iki ülke arasındaki ekonomik ve siyasi işbirliğini hızlandıracağından şüphesi olmadığını ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

'Birleşik Krallık, birçok açıdan önemli bir müttefikimiz. Terörle mücadeledeki dayanışmanızdan ve taziyelerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bölgemizde büyük bir risk var. Sadece Türkiye'ye karşı değil, Avrupa ve küresel topluma da karşı, özellikle de Suriye'den. Benim de katılacağım Suriye Bağış Konferansını düzenleyecek olmanızdan dolayı teşekkür ederim.'

'Önümüzde büyük zorluklar var ama fırsatlar da var' diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yıl Kıbrıs sorununun sizin de garantör ülke olarak desteğinizle çözülmesini umuyoruz. AB ile ilişkilerimize verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederiz. 2016'nın Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkilerinde yeni bir başlargıç olmasını umuyoruz. Bu anlamda sizin desteğiniz ve Avrupa konusundaki ortak vizyonumuz önemli olacaktır. Bir kez daha teşekkür ediyorum ve sizi mayıs ayında ülkemizde görmeyi umuyoruz.”

'Birçok konuyla ilgili yakından çalışacağız'

İngiltere Başbakanı Cameron da, “iyi dostum, Türkiye Başbakanı'nı ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum” dedi. Kilis'teki patlama ve İstanbul'daki korkunç terör saldırısıyla ilgili taziyelerini sunan Cameron, 'DAEŞ'le mücadele ve terörle mücadelenin zorluklarıyla birlikte karşı karşıyayız. Suriye'ye değişim getirilmesinin gerekliliği ve birçok konuyla ilgili yakından çalışacağız” dedi.

Muhabir: Aslı Aral
www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme